Akdeniz'de ve Tokat'ta Meydana Gelen 3 Deprem Paniğe Yol Açtı

Akdeniz açıklarında art arda 2, Tokat'ta ise akşam saatlerinde meydana gelen 1 deprem, bölgelerde paniğe neden oldu. İşte bölgelerden alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Akdeniz'de ve Tokat'ta Meydana Gelen 3 Deprem Paniğe Yol Açtı

Akdeniz açıklarında art arda meydana gelen iki deprem kıyı bölgelerinde paniğe neden oldu.

İlk Deprem 18.45'de

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi tarafından kaydedilen verilere göre, Akdeniz açıklarında, bugün saat 18.48' de Richter Ölçeği’ne göre 3.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez Üssü Antalya’ya bağlı bulunan Kumluca İlçesinin açıkları olarak kaydedilen deprem, yerin 30 kilometre derinliğinde meydana geldi. Kıyı kesimlerden az da olsa hissedilen deprem bölgede kısa süreli paniğe yol açarken, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

İkinci Deprem Saat 21.15'te

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi’nin kaydettiği bir diğer veriye göre, Akdeniz’de bir deprem daha oldu. AFAD tarafından açıklanan verilerde, Richter Ölçeği’ne göre bu seferki depremin büyüklüğü 3.2 olarak kaydedildi. Bölgede kaydedilen ikinci deprem olan bu sarsıntı saat 21.15’te Antalya’nın Gazipaşa İlçesi açıklarında meydana geldi. Merkez Üssü Gazipaşa açıkları olan depremin, yerin 52.4 kilometre altında olduğu kaydedildi. Bu depremde de herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

Tokat'ta 3.6 Büyüklüğünde Deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre bugün saat 18.55'te, merkez üssü Tokat'ın Başçiftlik ilçesi olarak belirlenen ve şiddeti 3.6 büyüklüğünde olarak açıklanan bir deprem meydana geldi. Akşam saatlerinde meydana gelen deprem, yerin 5 kilometre derinlikte gerçekleşirken; deprem, ilçe merkezi ve yakın köylerde hissedildi. Sarsıntı ile birlikte bazı kişiler sokaklara çıkarken, ilk belirlemelere göre depremde herhangi bir hasar olmadı.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.