AKK'de Yeni Düzenleme: 1 Mayıs'da Gece Kota Kalkıyor , Kotayı Aşanın Hızı Çok Düşmeyecek

Bilgi ve Teknolojileri Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Adil Kullanım Kotası hakkında yapılan değişiklikler paylaşıldı. İşte AKK'de yapılan flaş değişiklikler.

Yayınlanma:
AKK'de Yeni Düzenleme: 1 Mayıs'da Gece Kota Kalkıyor , Kotayı Aşanın Hızı Çok Düşmeyecek

Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından daha önce yapılan açıklamada, Adil Kulanım Kotasının 2018 Aralık ayında tamamen kaldırılacağını söylemişti. Bu açıklama ile sevinen internet kullanıcılarına bir iyi haber daha geldi. Yapılan son açıklama ile bu uygulamaya bu yıldan itibaren kademeli şekilde geçileceği belirtildi.

Bu açıklamalar ile verilen müjde üzerinde çalışmalar devam ederken Adil Kullanım Kotası hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Bilgi Teknolojileri Kurumu yaptığı son açıklamada yeni uygulamayı internet servis sağlayıcılarına ilettiğini belirtti. Bu uygulama ile kota aşımı sonrası minimum hız sınırında değişiklik yapıldı.

Geceleri Kota Sınırı Yok

Şu anda kullanılan uygulamada Adil Kullanım Kotası aşıldığında bağlantı hızı 3 Mbps seviyesine kadar düşüyor ve internet hızı oldukça düşük seviyelere geliyordu. Yeni uygulama ile BTK bu sınırda bazı değişiklikler yaptı.

1 Mayıs tarihinden itibaren başlayacağı açıklanan yeni uygulama ile gece 02.00 ile sabah 08.00 arasında yapılacak tüm işlemlerde(veri kullanımı, gezinti ve indirmeler) Adil Kullanım Kotası kapsamında girmeyecek. Bu uygulama ile internet kullanıcıları, bu saatler arasında interneti daha rahat kullanabilecekler.

BTK tarafından internet sağlayıcılarına iletilen bir diğer uygulamada ise AKK'nin aşılması sonucu hızın düşme seviyesi oldu. Bu uygulama ile internet Adil Kulanım Kotasını aşan kullanıcılar, mevcut hızlarına göre oluşturulan aşağıdaki tabloda belirtilen hıza düşecek.

Aşağıda yer alan hızlarda soldaki normal kullanılan hız. Sağdaki ise AKK'nin aşılması durumunda hızın düşeceği seviye.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.