ALES 2017 yılı 2. sınavı ne zaman yapılacak? ALES Sonbahar dönemi ne zaman?

ALES'in sona ermesi ile sınavda umduklarını bulamayan adaylar, her yıl 2 kere yapılan ALES'in diğer sınavının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. İşte ALES sonbahar dönemi sınav tarihi.

Yayınlanma:
ALES 2017 yılı 2. sınavı ne zaman yapılacak? ALES Sonbahar dönemi ne zaman?

Bugün gerçekleşen ALES'in sona ermesinin ardından sınava giren binlerce aday, diğer ALES sınavının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. ALES bahar dönemi sınavı 7 Mayıs Pazar günü yapılan sınavla gerçekleşti. Bahar dönemi sınav sonuçları ÖSYM tarafından 8 Haziran günü adaylara duyurulacak. Peki ALES Sonbahar dönemi sınavı ne zaman yapılacak? E-ALES ne zaman yapılacak?

Lisans mezunu adayların, yüksek lisans yapmak için girdikleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı, İlkbahar döneminin sona ermesinin ardından sırada E-ALES ve ALES Sonbahar dönemi sınavları var. Bu sınavlardan Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü yapılacak. E-ALES'e başvurular 6-20 Temmuz arası alınacak olup, sonuçları sınavın yapıldığı gün adaylara duyurulacak.

ALES Sonbahar Dönemi

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı her yıl 2 defa yapılmaktadır. Bunun ilk 7 Mayıs günü gerçekleşti. Mayıs ayında ilkbahar dönemi sınavı yapılırken, önümüzdeki dönem sonbahar dönemi sınavı yapılacak. lkbahar dönemine hazırlanamayan veya sınavı kaçıran adaylar, sınava şimdiden bir çalışma programı hazırladı ve sonbahar dönemine kadar bu sınava hazırlıklarını tamamlamayı planlıyor.

ALES sonbahar dönemi sınavı ise 19 Kasım günü yapılacak. ÖSYM tarafından Türkiye genelinde tek oturumda gerçekleşecek olan sınav için başvurular 26 Eylül ile 4 Ekim günü arasında yapılacaktır. Sonbahar dönemi sınav sonucu ise 21 Aralık tarihinde adaylara duyurulacaktır.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.