Ali Özgentürk Kemal Sunal Hakkında Bilinmeyenleri Anlattı

Usta Yönetmen Ali Özgentürk, verdiği röportajda Kemal Sunal hakkında bilinmeyenleri ve usta oyuncunun son gününü anlattı. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Ali Özgentürk Kemal Sunal Hakkında Bilinmeyenleri Anlattı

Usta Yönetmen Ali Özgentürk, Sabah Gazetesinde yayımlanan röportajında duayen sanatçı Kemal Sunal hakkında bilinmeyenleri anlattı. Kemal Sunal'ın son dönemlerinde yanında olan ve Kemal Sunal ile yakın arkadaş olan usta Yönetmen Ali Özgentürk, Kemal Sunal'ın son dönemlerde yaşadığı olayları ve ölümü hakkında da açıklamada bulundu.

Ali Özgentürk'ün Balalayka adlı filminin çekimlerini gerçekleştirmek için bindiği uçakta kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yuman ve sanat camiasını büyük bir yasa boğan Kemal Sunal'ın aslında yaz tatilinde Almanya'da bir doktorun yanına gittiğini belirterek, "Yazları arabayla Almanya'ya giderdi. Meğer duyulmasın diye Alman bir doktora kalbini gösteriyormuş her yıl. Sonra öğreniyoruz ki, karısından da gizlemiş" ifadelerini kullandı.

Kemal Sunal'ın kişiliği ve ahlakına değinen usta yönetmen, "Kemal çok düzgün bir insandı. Ahlakı, saygısı çok güçlüydü. Filmlerindeki mizahın yarısını kendisi üretirdi. Bizim ulusal komiğimizdi. Ama çok ciddi bir insandı aynı zamanda. O Şaban karakterini ciddi bir yoldan elde etti." ifadelerini kullandı.

Filmin Hikayesi Kemal Sunal'ı mı Anlatıyordu?

Ali Özgentürk yaptığı açıklamasının devamında, "Çok uzun zaman önce, bir hikaye kurmuştum: Birileri, bir şairin cenazesini almaya gidiyorlar ve olaylar gelişiyor. Duygusal bir hikayeydi ilk kurduğum; komedi değildi. Sonra hikayeyi değiştirdim." ifadelerini kullandı.

Uçaktan Korkan Kemal Sunal O Gün Neden Uçağa Bindi?

Kemal Sunal'ın uçağa neden bindiği yönünde açıklamada bulunan Ali Özgentürk, "Genelde uçaktan korkuyor. Ben dedim ki atlayalım arabaya, gidelim Batum'a… Önce "Evet" dedi. Sonra "Çok yoruluruz" diye vazgeçti. "Eh, şoför alırız" diyecek oldum; "Başkasının sürdüğü arabadan korkarım" dedi. Nihayet "Sen uçakta yanımda oturursan gideriz." dedi ve ekledi: "Öbür yanına da oğlu Ali oturmuştu o gün. Hayatını kaybettiğinde daha yerdeydik yahu. Uçak kalkmamıştı bile. Çok gırgır, tatlı şeyler konuşuyorduk. Uçağın televizyonu da işte güvenlik tedbirlerini anlatıyor. Uçak yavaştan yürümeye başladı, konuşmamız durdu. Kemal'in korktuğuna dair hiçbir belirti yoktu. Korkmuyordu da zaten. Ama birden başı omzuma düştü. Ali de oturduğu yerden kalktı. Ben "Doktor yok mu?" diye bir çığlık attım. Bayılmışım. Sonrasını hatırlamıyorum. Uyuttular beni."

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.