Alman Politikacı Türkiye'yi Can Dündar Türkiye Karşıtlığını Savundu

Alman televizyon programında yaşanan olayda, programda konuşulanlardan rahatsız olan Alman politikacı, katılımcıların ve Can Dündar'ın söylemlerine tepki gösterdi. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Alman Politikacı Türkiye'yi Can Dündar Türkiye Karşıtlığını Savundu

Almanya'da yayınlanan bir televizyon programında yaşananlar hayrete düşürdü.

Türkiye karşıtı olan bir televizyon programına katılan Can Dündar, katıldığı programda Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kötülerken, hiç beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

Programın neredeyse başından sonuna kadar Türkiye konuşulurken, birçok kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Diktatör söylemleri yinelendi. Programda bulunanlar gayet rahat bir şekilde bu ifadeleri sarf ederken duruma Eski Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen tepki gösterdi.

Günter Verheugen programda yapılan konuşmaların yanlış olduğu belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’yi AB’ye yakınlaştıralım diye Almanya olarak biz rapor ettik. Ben o yıllarda Başbakan olan Erdoğan’ı her aradığımda “Türkiye olarak demokratikleşme alanında daha neler yapabiliriz?” sorusunu sürekli sorardı. Ben de çeşitli önerilerde bulunurdum. Erdoğan, benim önerdiğim tüm demokratikleşme çabalarımı yerine getirdi"

Bu sözler sonrasında şaşkına dönen katılımcılar ve Can Dündar, Alman siyasetçiye karşı tavırlarını bozmadı.

Son dakika haberlerine, dünya haberlerine, gündem haberlerine ve daha fazlasına 5haber'i takip ederek ulaşabilirsiniz.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.