Amasya'da Açığa Alınan 70 Kamu Personeli Görevine İade Edildi

FETÖ soruşturması kapsamında Amasya'da açığa alınan 74 kişiden 70'i, yapılan incelemenin ardından görevine iade edildi. İşte konu ile ilgili yapılan açıklama.

Yayınlanma:
Amasya'da Açığa Alınan 70 Kamu Personeli Görevine İade Edildi

Darbe girişimi sonrasında Amasya'da başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında 391 kişi, örgüt bağlantısı olması nedeniyle memuriyetten atıldı. Yapılan incelemelerde şüpheli oldukları tespit edilen 74 kişi ise açığa alındı. Açığa alınan 74 kişiden 70'i, yapılan detaylı incelemenin ardından suçsuz oldukları anlaşıldı ve görevlerine iade edildi.

Amasya Valiliği tarafından konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, il genelinde 217 kişi hakkında tutuklama kararı alındığı, 242 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiği belirtildi. 63 kişinin firari olduğunun belirtildiği açıklamanın devamında ise, 391 kamu personelinin de ihraç edildiği söylendi. Açığa alınan 74 kişiden 70'nin de yapılan soruşturmanın ardından görevine iade edildiğinin altı çizildi.

Açığa Alınan Kaymakam Vali Yardımcısı Oldu

Ağrı'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan Eleşkirt Kaymakamı Abdulkadir Okay, göreve iade edildikten kısa bir süre sonra Muş Vali Yardımcılığı görevine atandı. Okay, il sınırına kadar konvoy eşliğinde uğurlandı.

14 Aralık 2015 tarihinden bu yana Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde Kaymakam olarak görev yapan Aldulkadir Okay, geçen 1 Eylül'de İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınmıştı. Göreve tekrar iade edilen Abdülkadir Okay, geçen 1 Aralık tarihinde yayınyalan kararname ile Muş Vali yardımcılığı görevine atandı. Eleşkirt'e gelerek ayrılış işlemlerini gerçekleştiren Abdulkadir Okay ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşların evinde ve kaymakamlık makamında ziyaret ettiği Abdulkadir Okay, "Eleşkirt'te görev yaptığım dönem içersinde herkese faydalı olabilmek için elimden geleni yaptım. Çok güzel çalışmalarımız projelerimiz ve ilçeyi daha da güzelleştirmek adına düşüncelerimiz vardı. Benden sonraki ilçemize atanacak olan meslektaşım yapılan çalışmaları devam ettirecek ve sizlere güzel hizmetler sunacaktır. Eleşkirt’ten ayrılacağım için çok üzülüyorum. Eleşkirt’in bende hep güzel hatıraları olacak. Her zaman ziyaretime gelebilirsiniz. Kapım her zaman sizler için açık olacak. Herkes hakkını helal etsin" sözlerini söyledi.

5haber.com  | Amasya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.