Angela Merkel Tokalaşmak İstedi Donald Trump Aldırış Etmedi

Beyaz Saray'da görüşen ABD Başkanı Donald Trump ie Alman Devlet Başkanı Merkel arasında tokalaşma krizi yaşandı. İşte Donald Trump-Angela Merkel görüşmesinin detayları ve yaşanan tokalaşma krizi.

Yayınlanma:
Angela Merkel Tokalaşmak İstedi Donald Trump Aldırış Etmedi

Amerika birleşik Devletlerine resmi bir ziyaret gerçekleştiren Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüştü. İkili, görüşmenin ardından ise bir basın toplantısı düzenledi ve merak edilen soruları yanıtladı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, barış ve güvenlik konusunda Almanya ile çok fazla ortak yönleri olduğunu dile getirdi. Trump açıklamasının devamında ise Amerikan sanayi üretimini güçlendirmek, bu konuda kadınların gücünü de artırmaya odaklanmak istediklerini ifade etti.

NATO'ya üye ülkelerin, daha fazla maddi katkıda bulunması gerektiği söyleyen Donald Trump, bu görüşü Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel'le paylaştığını belirti. Trump, NATO'yu ve Afganistan ve Ukrayna konularındaki faaliyetlerini desteklediği için Merkel'e teşekkürlerini iletti.

Radikal terörizmi yok etme kararlığının devam etmesinin altını çizen Donald Trump, Angela Merkel ile ticari konuları da görüşeceklerini ve "tüm vatandaşlarının maddi güvence içinde olduğu bir geleceği beraber kurabileceklerini," dile getirdi.

Tokalaşma Krizi Yaşandı

Basın toplantısı öncesindeki görüşmede Merkel'in, yanında oturan Trump'a, tokalaşarak poz vermeyi teklif etmesi ancak Trump'ın bu söze aldırmayıp ya da duymayıp basın mensuplarına bakmaya sürdürmesi çok konuşuldu. Kimilerince Trump'un bu hareketi tepki olarak yaptığı iddia edildi.

Son dakika haberlerinden, dünya haberlerinden, politika haberlerinden, sıcak gelişmelerden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.