Ankaralı Yüzbaşı Murat Üçöz'ün cenazesi memleketi Ankara'ya gönderildi

Çukurca'da PKK'lıların hain saldırısı sonucu şehit olan Yüzbaşı Murat Üçöz'ün naaşı, memleketi Ankara'ya uğurlandı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Ankaralı Yüzbaşı Murat Üçöz'ün cenazesi memleketi Ankara'ya gönderildi

Hakkari- Çukurca karayolu üzerinde önceki gün meydana gelen hain saldırıda, askeri konvoyun Van'a gelişi sırasında PKK'lı teröristlerin roketli saldırısında şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Murat Üçöz şehit oldu. Şehit olan Yüzbaşı Üçöz için Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlendi. Düzenlenen törenin ardından Şehit Yüzbaşı Üçöz, memleketine uğurlandı.

Çukurca'dan yola çıkan askeri konvoy, önceki gün akşam saat 23.30 sıralarında Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Oğul Köyü yakınlarına geldiği esnada bölücü termr mrgütü PKK'lı teröristler roketatarlı saldırıda bulundu. Yapılan saldırıda Kayseri’den geçici görevle Çukurca 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı'na gelen Piyade Yüzbaşı Murat Üçöz şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Yaralı askerlerin Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürerken, Şehit Yüzbaşı Üzöz için bugün Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Belediye Vaşkan Vekili Cüneyit Epçim, Vali Yardımcıları Hasan Ongu, Bekir Abacı, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pekiş, kurum amirleri ile polis ve askeri yetkililer katıldı. Şehit Yüzbaşı Üçöz'ün Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirildikten sonra saygı duruşunda bunulup, özgeçmişi okundu.

Yapılan duaların ardından evli olan Şehit Yüzbaşı Üçöz, memleketi Ankara'ya gönderilmek üzere helikopterle Van'a uğurlandı.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.