Antalya Kent Merkezine 23 Yıl Aradan Son Kar Yağdı (Okullar Tatil)

Antalya'da kent merkezine en son 1993 yılında ağan kar, 23 yıl sonra tekrar yağdı. Karla ilk kez tanışan çocuklar sokaklarda kardan adam keyfi yaptı. Kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde de okullar tatil edildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Antalya Kent Merkezine 23 Yıl Aradan Son Kar Yağdı (Okullar Tatil)

Ülke genelinde meydana gelen kar yağışları, Antalya'da da görüldü.

Son kar yağışının 1993 senesinde yaşandığı Antalya Merkezine kar yağdı. Kar nedeniyle Elmalı, İbradı ve Korkuteli'de eğitime 1 gün, Gündoğmuş'ta 2 gün süreyle ara verildi.

Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Antalya'da kent merkezine 8- 10 kilometre uzaklıktaki Kepez İlçesi sınırlarında kalan Kepezüstü mevkisine kar yağdı. Kentin Burdur tarafında bulunan girişinde yer alan 'Antalya' tabelasının olduğu bölge, Kepez Kent Ormanı ve Macera Parkı karla kaplandı.

Kepez'e komşu Döşemealtı İlçesi de kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Düzlerçamı ve Termessos Antik Kenti tamamen beyaza bürünürken, Antalya- Korkuteli karayolundaki ulaşım, kar nedeniyle güçlükle sağlanıyor.

23 Yıl Aranın Ardından İlk Kar

Güne karla uyanan Antalyalılar ise bol bol özçekim yapıp sosyal medya hesaplarından yayınladı. Karla tanışan çocuklar ise kardan adam yaparak vakit geçirdi. Kent merkezine bu yoğunlukta kar en son 1993 yılında yağmıştı.

Öğrenciler Mahsur Kaldı

Alanya’nın yüksek kesimlerinde Toros Dağları’nın eteklerindeki mahallelerde kar yağışı etkili oldu. Dün öğle saatlerinde başlayan kar nedeniyle bölgede taşımalı eğitim yapılan Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlk ve Ortaokulu, Güzelbağ İlk ve Ortaokulu, Kestel Akdeniz İlk ve Ortaokulu, Dereköy İlk ve Ortaokulu, Tırılar İlk ve Ortaokulu’nda bugün eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

4 İlçede Okullara Kar Tatili

Kar yağışı, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde de hayatı olumsuz yönde etkiledi. Korkuteli ve Elmalı'da önceki gece başlayan kar yağışı halen sürüyor. İlçe merkezlerinde kar kalınlığı 20 santimetre seviyesine kadar ulaştı. Güne kar sürpriziyle başlayan vatandaşlar, ev ve işyerlerinin önünde biriken karı küredi. Sürücüler ise araçlarının üstündeki karları temizleyerek işe gitmeye çalıştı. Kar ulaşımı da olumuz etkiledi. Korkuteli- Antalya ve Elmalı yolları kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar nedeniyle Elmalı, İbradı ve Korkuteli'nde ise eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Gündoğmuş'ta ise dün gece başlayan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün dahil 2 gün süreyle tatil edildi.

5haber.com  | Antalya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.