Antalya , Kırıkkale , İzmir , Turgutlu ve Sakarya'da FETÖ Operasyonları

Darbe girişimi sonrasında ülke genelinde FETÖ operasyonları devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarının özeti.

Yayınlanma:
Antalya , Kırıkkale , İzmir , Turgutlu ve Sakarya'da FETÖ Operasyonları

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında ilan edilen 90 günlük OHAL kapsamında gözaltı, tutuklama ve görevden alınma işlemleri devam ediyor.

Olağanüstü Hal ülke genelinde Antalya, Kırıkkale, İzmir Turgutlu ve Sakarya'da FETÖ operasyonları devam ediyor. İşte operasyonların özeti.

Sakarya'da 1 Psikolog ile 29 Polis Adliyeye Sevk Edildi, 80 Öğretmen Gözaltına Alındı

Darbe girişiminde sıcak saatlerin ve çatışmaların yaşandığı bölgelerden olan Sakarya'da FETÖ operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda gözaltına alınan 1 psikolog ve 29 polis emniyetteki sorgularından sonra adliyeye sevk edildi. 80 öğretmen hakkında ise FETÖ üyesi olma suçundan gözaltı kararı alındı.

Kırıkkale'de 24 Öğretim Görevlisi Adliyeye Sevk Edildi

Darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar kapsamında Kırıkkale'de 32 Öğretim Görevlisi hakkında gözaltı kararı alındı. Emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda ise haklarında gözaltı kararı bulunan 32 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 32 kişiden 7'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 24 şüpheli ise sorguları alındıktan sonra Adliyeye sevk edildi.

Antalya'da FETÖ Şüphesi ile 34 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Antalya'da devam eden FETÖ operasyonları kapsamında haklarında gözaltı kararı alındıktan sonra 34 kişi, emniyet ekipleri tarafından yapılan operasyonlarla gözaltına alındı. Bylock kullandıkları açıklanan şüpheliler emniyette alınan ifadelerinin ardından Adliyeye sevk edildi. Bylcok kullandıkları nedeniyle gözaltına alınan şüpheliler ifadelerinde 'Telefonumda bu programın olduğundan haberim yok', 'kızım indirmiş' şeklinde ifadeler ile haklarında iddia edilen suçlamaları reddetti.

İzmir'de Gözaltına Alınan 96 Kişiden 6'sı Serbest Bırakıldı

İzmir'de devam eden FETÖ operasyonları kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 101 kişiden 96'sı, emniyet ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alındı. İfadeleri alınanlardan 9'u adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Turgutlu'da FETÖ Üyesi 4 Kişi Tutuklandı

Turgutlu'da devam eden operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü örgüt üyesi olma suçundan tutuklandı. 3 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

5haber.com

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.