Antalya'dan Son Dakika: 1 Terörist Öldürüldü 1 Terörist Yaralı Ele Geçirildi

Son dakika çatışma haberi Antalya'dan geldi. Antalya'da polis ile bir grup terörist arasında çıkan çatışma sonrasında teröristler kaçtı. Kaçan teröristlerden biri ölü olarak ele geçirildi diğeri ise yaralı olarak ele geçirildi.

Yayınlanma:
Antalya'dan Son Dakika: 1 Terörist Öldürüldü 1 Terörist Yaralı Ele Geçirildi

Son dakika Antalya'da çatışma.

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle 2 kişi olduğu kesinlik kazanan teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından başlatılan operasyonda bir terörist ölü, 1 terörist de yaralı ele geçirildi. Yaralı terörist, terör timleri tarafından otomobille hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Bölgede polis ekiplerin operasyon ve incelemeleri sürüyor.

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 terörist ölü geçirildi. Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi 254 Sokak'ta saat 22.00 sıralarında bir ATM'ye el bombası atan teröristler, olay yerine gelen polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine 3 kişi olduğu belirlenen teröristler, ara sokaklara kaçtı. 260 Sokak'ta 103 nolu binaya sığınan teröristler burada polisle çatışmaya devam etti. Olay yerine takviye ekiplerin yanı sıra Özel Harekat polisleri de sevk edildi. Binanın çevresini kuşatan polis ekipleri operasyon düzenledi. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın bizzat olay yerine gelerek yönettiği operasyonda, ilk belirlemelere göre bir terörist ölü ele geçirildi. Operasyon sürüyor.

Yayın Yasağı Getirildi

Antalya Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu tarafından Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Konuya ilişkin Antalya Valisi Münir Karaloğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“14 Kasım 2016 pazartesi günü yaşanan mevhum terör saldırısının devamı niteliğinde 16 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde Konyaaltı Hurma Mahallesi’nde terör unsurlarıyla güvenlik güçleri arasında temas sağlanmış olup, bu kapsamda terör unsurlarıyla faaliyet devam ettirilmektedir. Söz konusu terör olayına istinaden ilgili makamlarca gerekli soruşturmanın başlatıldığı ve hala soruşturmanın devam ettiği; olayın hemen akabinde olaya ilişkin görsel ve yazılı medya, internet ve sosyal medyada haberler yapıldığının görüldüğü, bu durumun kamu düzenini ve güvenliğini bozduğu, ayrıca olaya ilişkin TCK 302 maddesi uyarınca başlatılan soruşturmanın selametini tehlikeye düşürdüğü anlaşılmakta olup; 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11’inci maddesinin f bendi; “Söz, yazı, resim, film, plak ve ses görüntü bantlarının (kayıt) ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamak" hükmü gereğince kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak; suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı- görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir."

2 Gün Önce Uzman Çavuş Şehit Olmuştu

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, 14 Kasım tarihinde bir arazide arama tarama çalışmaları yürüten jandarma komando ekiplerine teröristler tarafından ateş açılması sonucu bir uzman çavuş yaralanmıştı. Yaralanan uzman çavuş kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve şehit olmuştu. Bu akşam yaşanan çatışma da uzman çavuşun şehit olduğu bölgede yaşandı.

Gündem haberlerinden, gelişmelerden, politika haberlerinden, terör operasyonlarından ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.