Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Sona Eriyor-2017 Asgari Ücret Zammı Belli Oluyor

Milyonlarca işçinin sabırsızlıkla takip ettiği asgari ücret tespit komisyonu toplantıları bugün sona eriyor. Toplantıların sona ermesi ile birlikte 2017 asgari ücret zammının da açıklanması bekleniyor.

Yayınlanma:
Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Sona Eriyor-2017 Asgari Ücret Zammı Belli Oluyor

Asgari ücret tespit komisyonu toplantıları bugün toplanacak olan son oturum ile sona erecek. Peki asgari ücret ne kadar olacak. Asgari ücret belirleme komisyonunda işçi, işveren ve hükumet temsilcileri arasında günlerdir devam eden asgari ücret pazarlığından hangi sonuç çıkması bekleniyor. Asgari ücrette ne kadarlık artış olacak?

Milyonlarca işçi tarafından sabırsızlıkla takip edilen 207 yılı asgari ücret tespit komisyonu toplantıları bugün sona eriyor. Toplantıların sona ermesi, yeni dönem asgari ücret artışının ne kadar olacağının da belirlenmiş olması demektir. Ancak konu ile ilgili henüz net bir açıklama gelmedi. 6.5 milyondan fazla işçinin ise gözü kulağı, resmi kaynaklardan yapılacak olan asgari ücret zammına çevrildi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun ev sahipliğinde toplanan asgari ücret tespit komisyonuna Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder Başkanlık ediyor.

TÜİK Verileri

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre; bir işçinin yaşam maliyeti, ağır işlerde bin 668 lira 90 kuruş, orta ağır işlerde bin 485 lira 30 kuruş, hafif işlerde ise bin 379 lira 40 kuruş olarak açıklandı.

Türk-İş Bin 600 TL'de Israrcı

Toplantılar başlamadan önce bu konu hakkında basın açıklamalarında asgari ücretin 2017 yılında bin 600 TL olması gerektiğini savunan Türk-İş Sendikası, ısrarına halen devam ediyor.

Asgari ücrete yeni dönemde uygulanacak olan zam miktarının, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında gerçekleşecek olan son komisyon toplantısı sonrası açıklanması bekleniyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.