Asgari Ücrete Yapılan Düşük Zam Sonrası İşçilere ve Yetkililere Soruyoruz?

Asgari ücret tespit komisyonun yaptığı son toplantı sonrası 2017 yılı asgari ücret tutarı açıklandı. Açıklanan ücretin düşük olması işçiler ve sendikalar tarafından tepki ile karşılandı.

Yayınlanma:
Asgari Ücrete Yapılan Düşük Zam Sonrası İşçilere ve Yetkililere Soruyoruz?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün gerçekleşen son toplantısı ile 2017 yılı için geçerli olacak asgari ücret miktarını belirledi.

İşçi temsilcilerinin katılmadığı son toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretin 2017 yılı için Bin 404 TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

Milyonlarca işçi ve aileleri tarafından sabırsızlıkla beklenen karar, beklenileni karşılamadı. İşçilerin istediği en az rakam olan bin 500 liranın altında gelen asgari ücret, ,işçilerin tüm umudunu yok etti. Türk-İş Sendikası ve DİSK tarafından ısrarla yüksek meblağlarda istenen asgari ücretin, sendikaların verdiği rakamın aksine çıkması, işçileri kara kara düşündürmeye başladı.

Geçim sıkıntısı ve ayın sonunu zor getirme derdine düşen işçiler, bir umutla asgari ücret görüşmeleri takip ediyordu. Açıklanan rakam açlık sınırının altında bir rakam olması nedeniyle evlerine ekmek götürme derdine giren işçileri 2017 yılında da yine geçim sıkıntısı bekliyor.

DİSK'ten Açıklama

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, asgari ücret açıklaması sonrası yazılı bir mesaj yayınladı. Beko mesajında, “Bu zam asgari ücretin yine asgari geçim düzeyinin, açlık sınırının altında kalması anlamına geliyor. Bu zam miktarı devletin kendi verileri ile de çelişiyor. TÜİK asgari ücret tespit komisyonuna sunmuş olduğu verilerde bir işçinin asgari geçim maliyetini 1669 TL olarak belirtmişti. Hükümet, işçilerin ve sendikaların taleplerini dikkate almadığı gibi, bir devlet kurumunun sunmuş olduğu verileri de dikkate almadı.” sözlerini söyledi.

Beko, yeni zam ile "asgari ücretin sefalet ücreti" olarak kalacağına dikkat çekerek, “Asgari ücret geçim ücreti olmalıdır. Asgari ücret işçinin ailesi de hesaba katılarak hesaplanmalıdır. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalı ve net olarak ödenmelidir.” dedi.

Yetkililere Soruyoruz: İşçi Bin 404 Lira ile Nasıl Geçinecek?

Asgari ücretin bin 404 olarak açıklanması, işçiler adına tüm beklentileri suya düşürdü. Bizde işçiler adına yetkililere sesleniyoruz İŞÇİLER BİN 404 TL İLE AYIN SONUNU NASIL GETİRECEK?

İşçilere Soruyoruz

Bugün gerçekleşen asgari ücret tespit komisyonu görüşmelerine sendikalar ile işçi temsilcilerinin katılmamasını nasıl yorumluyorsunuz? Sizce sonuna kadar mücadele edemediler mi?

Taşeron işçi haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYIN

Facebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.