Askerlerin Nöbet Tutarken Yaptıkları İlginç Hareketler

Vatan borcunu ödemek için askere giden gençlerin kaçınılmaz görevi gece nöbeti. İşte nöbetlerde askerlerin yaptığı birbirinden komik hareketler.

Yayınlanma:
Askerlerin Nöbet Tutarken Yaptıkları İlginç Hareketler

Türkiye'nin en büyük ve en çok ziyaret edilen sözlük sitesi olan Ekşi Sözlük'te açılan bir başlık altında askerde nöbet tutulurken yapılan ilginç hareketler paylaşıldı.

Askerlikte nöbet tutarken yapılan ilginç şeyler başlığı altında sözlük üyeleri, askerlikleri sırasında nöbet tutarken yaptıkları ilginç hareketleri yazınca ortaya birbirinden komik hikayeler çıktı. İşte askere gidenlerin nöbet sırasında zaman geçirmek için yaptığı şeyler.

Saniye Sayan Devre

Jit adlı bir kullanıcı, askerlik arkadaşının ilginç hikayesini şu şekilde anlatıyor: "2 saat nöbeti içinden saniye saniye sayarak geçirirdi. arada "doğsan seğiz, doğsan doğuz" deyip kafasını karıştırırdım "iyi lan sıkılmıştım ben de" deyip sıfırdan saymaya başlardı tekrar. askerlik hakikaten çok farklı bir kafa."

Koruyacağı Bölgeyi Şaşıran Askerimiz

Başka bir kullanıcıdan gelen hikayede ise asker nöbet tutarken karşıdan değilde içeriden gelecek tehlikelere dikkat etmiş."askeri bölgenin dış tarafını gözlemlemek yerine, içeriden gelecek devriyeyi gözetlemek."

Şiir Okuyarak Nöbeti Tamamlama

Bir askerimi ise nöbette yaptığını şu şekilde açıklıyor: "elimde silahla şiir okurdum. her nöbette bir şiir ezberlemiştim.  2 saatte ezberleniyor. ezberlediğim şiirler epey birikmişti. bedirhan gökçe olarak döndüm askerden."

Dönüp Dolaşıp Şarkı Söyleyen Askerimiz

Bir asker ise nöbet sırasında yaşadığı döngüyü şu şekilde açıklıyor:

"şarjörleri boşaltıp yeniden mermi basmak

şarkı söylemek

gizlice sigara içmek

şarkı söylemek

çelik yeleğin içini çıkarmak

şarkı söylemek

aklına gelen şarkıyı çarşı izninde dinlerim diyerek bi yere not etmek

şarkı söylemek

geçmişi ve geleceği düşünmek

şarkı söylemek"

Askerden Sonra Terk Edilen Askerimizin Hazin Öyküsü

Bir asker ise yaşadığı dramı şu şekilde açıklıyor: "hep sevgilimi düşünürdüm , evleneceğimiz günü , şimdiki aklım olsaydı geldiğimde beni bırakacağını da düşünürdüm , hazırlanırdım."

Sizde askerde yaşadığınız ilginç durumları ve nöbet tutarken yaptığınız komik şeyleri aşağıdaki yorum kısmına yazarak diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.