Askerlik Tecil Süreleri Kısalıyor Mu? Askerlik Durum Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sosyal medya üzerinde dolaşan bir takım iddialara göre askerlik tecil sürelerinin kısaltıldığı belirtildi. Bu durum üzerine binlerce vatandaş, e devlet kapısı üzerinden askerlik durum belgesini kontrol etmeye başladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Askerlik Tecil Süreleri Kısalıyor Mu? Askerlik Durum Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'de terör örgütlerine karşı Milli Seferberlik ilan edilmesi sonrası sosyal medya platformları üzerinde binlerce vatandaş, yaptığı paylaşımlarla tecil ettikleri askerliklerinin tecil tarihlerinin geriye alındığını iddia etti.

Askerlik yaşı gelmiş olmasına karşın, eğitim, sağlık, iş vb. gibi nedenlerden ötürü zorunlu askerlik hizmetini erteleyen vatandaşları ilgilendiren bu haberi duyanlar, e devlet kapısı üzerinden tecil tarihlerini sorgulamaya başladı. Eğitim sağlık gibi nedenlerden dolayı askerliğini erteleyenlerin yanı sıra bedelli askerlik bekleyen vatandaşları da ilgilendiren bu iddiaya yönelik henüz resmi kurum ve kişilerden bir açıklama gelmedi.

E Devlet İle Askerlik Durum Belgesi Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Sosyal medyada dolaşan bu iddialar sonrasında binlerce vatandaşın ilk başvurdukları adres E-Devlet oldu. Yaşı gelmiş olmasına rağmen zorunlu askerlik hizmetini tecil ettiren vatandaşlar, tecil sürelerinin geriye alınıp alınmadığını e devlet kapısı üzerindne online sorgulama ile öğrenebileceklerdir. Askerlik durum belgenizi öğrenmek için "https://www.turkiye.gov.tr/askerlik-durum-belgesi-sorgulama" adresi üzerinden T.C kimlik numaranızı ve e devlet şifrenizi girerek askerlik durum belgenizi görüntüleyebilir, tecil tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Bedelli Askerlik Gelecek Mi?

Öte yandan askerliklerini tecil ettirerek yaş haddini bekleyen ve bedelli askerlikten faydalanmak isteyen binlerce vatandaşın en çok merak ettiği konu ise bedelli askerliğin gelip gelmeyeceği oldu. Ancak müjdeli haberi bekleyen binlerce kişiye kötü haber Başbakan Binali Yıldırım ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan geldi. Yıldırım ve Işık, geçtiğimiz ay ardı ardına yapılan açıklamalar ile bedelli askerliğin henüz gündemde olmadığını açıkladılar.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.