Atama Bekleyen Öğretmenlere Müezzinoğlu'ndan Bir İyi Bir Kötü Haber

Atama bekleyen yüz binlerce öğretmenlere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan bir iyi, bir de kötü haber geldi. İşte Bakan Müezzinoğlu'nun açıklaması.

Yayınlanma:
Atama Bekleyen Öğretmenlere Müezzinoğlu'ndan Bir İyi Bir Kötü Haber

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçtiğimiz gün basın mensuplarına yaptığı son açıklamada 2017 yılı içerisinde kamuya 60 bin memur personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamada alınacak personellerin çoğunun Milli Eğitim Bakanlığına olacağı belirtildi.

Alınacak olan personellere ilişkin bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, “60 bin kamuya yeni alım 2017, bunların büyük çoğunluğu Milli Eğitime tabii, Milli Eğitim özellikle Doğu ve Güneydoğu’da öğretmen açığının yeni sistematiğini sözleşmeli statü üzerinden uygulayacak. O nedenle bunların ne kadarı 657 o Milli Eğitimle yapacağımız değerlendirmelerden Maliye ile birlikte önümüzdeki günlerde belli olur. Toplam 60 binin diğer ikinci güçlü alımı İçişleri Bakanlığı, güvenlik elemanı diğeri de Sağlık Bakanlığı hekim dışı çünkü Sağlık Bakanlığı ne kadar hekim buluyorsa o kadarını alıyor 60 binin dışında. Yeni KHK’lar çıkar, dün itibariyle OHAL 3 ay daha uzatıldı. Burada ihraçlar da, iadeler de olur.” sözlerini söyledi.

Atama Bekleyen Öğretmenler Bir Yandan Sevinirken Bir Yandan da Üzüldü

Türkiye genelinde atama bekleyen yüz binlerce öğretmenin sabırsızlıkla beklediği atama müjdesinden önce Bakan Müezzinoğlu'nun bu açıklaması, atama bekleyen öğretmenleri hem sevindirdi hem üzdü. Atama meselesinin gündeme gelmesine sevinen öğretmenler, 2017'de atamaların düşük olmasından yakınıyor. Çünkü Bakan Müezzinoğlu'nun açıkladığı 60 bin memur alımı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığına 2017'de alınacak personellerin toplam sayısı.

Atama bekleyen öğretmenler ise kamudan ihraç edilen öğretmenlerin sayısının yüksek olması nedeniyle oluşan öğretmen açığının tamamlanmasını ve atama sayısının arttırılmasını istiyor.

Sözlü Sınav Açıklaması

Bakan Müezzinoğlu, adayların sözlü sınavlarda haksızlık yapıldığı, atamaların liyakat şeklinde yapılamadığı iddiası ile ilgili de şu değerlendirmelerde bulundu:

“Mülakatın mutlaka değerlendirilecek artı, eksi boyutları vardır ama herkesin bir işvereni var. KPSS puanı tabii ki önemli, anlamlı ve değerli ama Çalışma Bakanlığının farz edelim iş sağlığı ve güvenliğinde çalışacak bir uzman yardımcısını, o dinamiklerini bir komisyonun, bir heyetin değerlendirmesini şayet biz dinamizm ve sorumluluk istiyorsak, yarın gelişe bilirlik istiyorsak bunun mutlaka yapılması lazım. Hiçbir özel sektör CV ile almaz, CV ile davet ediyor sonra görüşüyor, mülakatını kendine göre yapıyor, belirli deneme süresini de koyuyor, ondan sonra da seni aldım veya almadım diyor. Biz millete hizmet ediyoruz. Burada kamunun veya Çalışma Bakanlığının memnun etmesi gereken birinci kitle görev verdiği insanlar değildir, sorumlu olduğu millettir. 80 milyona hizmetin standardını daha iyi noktaya getiremediğimiz sürece siyaset üzerine düşeni yapmamış olur. Ben mülakatların yapılmasını doğru buluyorum hatta bazen denir test soruları açık uçlu sorular, açık uçlu soruların olmadığı bir test sistemi kişinin üretkenliğini göstermez, teknik olarak başarısını gösterir ama açık uçlu sorular kişinin analiz yapabilme kabiliyetini, farklı üretkenlikler ve farklılıklar getirebilme kabiliyetinin var olup olmadığını da gösterir.”

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.