Atatürk Havalimanında Kaçan İki Şüpheliye Uyarı Ateşi Açıldı

Atatürk Havalimanında polis ekipleri dur ihtarına uymayan motosikletteki iki kişi için havaya uyarı ateşi açtı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Atatürk Havalimanında Kaçan İki Şüpheliye Uyarı Ateşi Açıldı

Gece saatlerinde Atatürk Havalimanı ve çevresinden gelen silah sesleri, bölgedeki halkta paniğe neden oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı giriş bölümü yakınlarında polisin dur ihtarına uymayıp kaçan motosikletli iki şahıs, polis ekipleri tarafından havaya açılan ateş sonrasında yakalanarak gözaltına alındı. Gece yarısı Atatürk Havalimanı giriş bölümünde bulunan uygulama noktasında meydana gelen olayda, görev yapan emniyet ekipleri, iki kişinin üzerinde bulunduğu bir motosikleti durdurmak istedi. Polisin dur ihtarına uymayan motosikletin üzerindeki iki kişi, kaçmaya başladı. Kaçmaya çalışan motosikletli kişilere yönelik ihtar amaçlı havaya ateş açan polis ekipleri, şüphelilerin peşine düştü. Meydana gelen olay nedeniyle havalimanı çevresindeki trafik giriş çıkışları durdurulurken, olay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirildi.

Biri Hemen , Diğeri 2 Saat Sonra Yakalandı

Polis ekiplerinin, kaçan şahıslara yönelik yaptığı uyarı atışı sonrasında motosikletteki 1 kişi teslim olurken, diğer şüpheli kaçmaya devam etti. Motosikleti bırakıp iç hatlar terminali otoparkına doğru yaya bir şekilde kaçan diğer şüpheli, yaklaşık olarak iki saat süren çalışma ve takiple yakalanarak gözaltına alındı.

Elektroşok Cihazı ve Bıçak Bulundu

Polisten kaçan iki şüphelinin terk edip kaçtığı motosikletin bulunduğu bölgeye Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri çağrıldı. Bölgeye gelen ekipler tarafından yapılan incelemeler sonrasında bomba imha uzmanı, motosikleti fünye ile kontrollü bir şekilde patlattı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan inceleme sonrasında ise motosiklette bıçak ve elektroşok cihazı olduğu tespit edildi.

Hırsızlık Sabıkası Bulundu

Gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili yapılan incelemeler ve sorgulamalar sonrasında iki kişinin de terör örgütleri ile herhangi bir bağlantısının olmadığı belirlendi. Şüphelilerden Mecnun K.'nın 5 ayrı olayda hırsızlıktan kaydı bulunduğu tespit edilirken, gözaltına alınan şahısların aşırı derecede alkollü olduğu belirlendi.

Vali Vasip Şahin'den Açıklama

Atatürk Havalimanında yaşanan olayın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. Vali Şahin açıklamasında, "Bu gece Atatürk Hava Limanında dur ikazına uymayan motosikletli 2 kişi polisimizce havaya ateş edilmek suretiyle durdurularak yakalanmıştır. İlk incelemede şahısların üzerinde herhangi bir silah veya patlayıcı madde bulunmamıştır. Havalimanı yolcu giriş ve çıkışlarına açıktır. Vatandaşlarımızın bunun dışındaki bilgilere itibar etmemelerini rica ediyorum" dedi.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.