Avrupa Birliği Türkiye İçin Hazırladığı 'İlerleme Raporunu' Yayımladı , İşte O Raporun İçeriği

Avrupa Birliği, Türkiye hakkında hazırladığı ilerleme raporunu yayımladı. Ciddi endişelerin olduğu belirtilen raporun içeriği haberimizde.

Yayınlanma:
Avrupa Birliği Türkiye İçin Hazırladığı 'İlerleme Raporunu' Yayımladı , İşte O Raporun İçeriği

Avrupa Birliği tarafından üye ve üyelik sürecinde olan ülkelere yönelik her yıl hazırlanan raporlar kapsamında Türkiye raporu hazırlandı. İşte AB'nin Türkiye için hazırladığı ilerleme raporunun içeriği.

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'de ayrımcılık, azınlıklara yönelik nefret söylemi ve eşcinsel haklarının ihlali gibi alanlar dahil olmak üzere "insan haklarının korunması alanında ciddi kaygılar" bulunduğu konusunda bir uyarı yaptı.

Aday ülkeler hakkında her yıl rapor hazırlayan Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili olarak bugün yayımladığı "İlerleme Raporu"nda, olağanüstü hal(OHAL) ilanı ve kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü ve diğer temel demokratik standartlar konusunda geriye gidiş olduğu yönünde dikkat çekildi.

AB tarafından hazırlanan raporda, "Son bir yıl içinde özellikle yargı bağımsızlığı alanında gerileme oldu. Durum, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra daha da kötüleşti" ifadelerine yer verildi ve şu şekilde devam edildi:

"Terörle mücadele yasası kapsamı ve tanımları itibariyle AB normlarına uygun değil ve temel hakların ihlali yönünde ciddi kaygılar uyandırıyor. Türkiye'de cinsiyet ayırımcı şiddet, ayırımcılık, azınlıklara yönelik nefret söylemi ve eşcinsel haklarının ihlali gibi konular dahil olmak üzere insan haklarının korunması alanında ciddi kaygılarımız var."

Raporda, idam cezasının yeniden getirilmesi için TBMM'de yeni bir yasa faaliyeti konusuna da değinildi ve "İdam cezasının kesinlikle reddedilmiş olmasının AB mevzuatının temel unsurlarından biri ve Türkiye'nin bağlı olduğu uluslararası bir taahhüt olduğunu hatırlatırız" uyarısı da yapıldı.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.