Ay, Bu Gece Yüzde 14 Daha Büyük Yüzde 30 Daha Parlak Olacak (Süper Ayın İlk Görüntüleri)

Süper Ay olarak adlandırılan ve 68 yıl sonra dünyaya bu kadar yaklaşan dolunay, bugün gece yarısından itibaren görülmeye başlayacak.

Yayınlanma:
Ay, Bu Gece Yüzde 14 Daha Büyük Yüzde 30 Daha Parlak Olacak (Süper Ayın İlk Görüntüleri)

NASA'dan yapılan açıklamaya göre bugün gece saatlerinde 21' inci yüzyılın en büyük dolunayının görüleceğini açıklaması üzerine dünya genelinde bu olayı milyonlarca kişi merakla beklemeye başladı.

21' inci yüzyılın en büyük dolunayının bu akşam gerçekleşmesi beklenirken, önceki gece Bodrum'da bu doğa olayına erken şahit olmak için birçok kişi, dağlara ve tepelere çıkarak bu muazzam görüntüyü izledi. Süper Ay'ın büyüleyici görüntüsü izleyenler, ayn bu görüntüsü karşısında hayran kaldıklarını dile getirdi. Son olarak 1948 yılında bu kadar büyük görünen ay, o yıldan bu yana dünyaya hiç bu kadar yaklaşmadı.

Yüzde 14 Daha Büyük Görülecek

En son 68 yıl önce dünyaya bu kadar çok yaklaşan ayın bu akşam normal görüntüsünden yüzde 14 oranında daha büyük ve aynı zamanda normal aydınlığından yüzde 30 daha aydınlık olması bekleniyor.

Süper Ay Ne Anlama Geliyor?

Eliptik bir yörüngeye sahip olan ay, dünya etrafındaki dönüşünde bazı zamanlar dünyaya oldukça yaklaşmaktadır. Dünya etrafında yörüngesini bir aylık süre içinde tamamlayan ay, dünyanında güneş etrafında eliptik yörüngesinde dönmesi nedeniyle dünyaya sadece bazı zamanlarda bu kadar yaklaşabiliyor. Ayın dünyaya en yakın olduğu zaman (bu akşam) ay ile dünya arasındaki mesafe 355 bin kilometreye kadar iniyor. Ay iğle dünya arasındaki en uzak mesafe ise 405 bin kilometre olarak ölçülmüştür.

68 yıldan beri ilk kez bu konumunda görülecek olan dolunay için milyonlarca insan şimdiden hazırlık yapmış ve ayın görüneceği açıklanan gece yarısından sonrasını beklemeye başlamıştır.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.