Bakan Ağbal'dan bazı vergilerin kaldırılması yönünde önemli açıklama geldi

Katıldığı bir programda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Ağbal'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Bakan Ağbal'dan bazı vergilerin kaldırılması yönünde önemli açıklama geldi

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Ağbal yaptığı son açıklamada vergi indirimi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Bakan Ağbal, "Bir taraftan da finansal piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi için rekabet halinde olduğumuz ülkelerle, rekabetimizin önünde engel oluşturabilecek varsa bir takım vergiler, onları da kaldırmaktan kaçınmayacağız" ifadelerini kullandı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) iş birliği ile düzenlenen “Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı ile Mücadele Çalıştayı"na katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, düzenlenen çatıştayın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Ağbal, "Finansal piyasalara yeni enstrümanların kazanılmasını öngören düzenlemeler var. Finansal işlemlerin yapılmasında vergilerin kaldırılması ya da indirilmesine yönelik öneriler var. Mayıs'ın 10-11'i gibi Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda önerilerin üzerinden geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Vergi ve kamusal maliyetler konusundaki değerlendirmelerle açıklamasını sürdüren Bakan Ağbal, "Vergiler veya diğer kamusal maliyetlerin azaltılması konusunda da tabi ki mali disipline dikkat edeceğiz. Ama bir taraftan da finansal piyasaların derinleşmesi ve gelişmesi için rekabet halinde olduğumuz ülkelerle, rekabetimizin önünde engel oluşturabilecek varsa bir takım vergiler, onları da kaldırmaktan kaçınmayacağız" sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Son dakika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, vergi indirimi haberlerinden, politika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.