Bakan Ağbal'tan Taşerona Kadro Soru Önergesine Cevap Geldi

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı son dakika açıklamasında CHP'nin taşerona kadro konusunda verdiği soru önergesini cevapladı. İşte taşerona kadro konusunda gelinen son nokta ve detaylar.

Yayınlanma:
Bakan Ağbal'tan Taşerona Kadro Soru Önergesine Cevap Geldi

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Ağbal, katıldığı bir programda taşeron işçilerin kamuya alınması meselesi hakkında bilgi verdi.

Bakan Ağbal yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kamuya alınması için devam eden yasal çalışmaların sürdüğü belirtildi.  VHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın, hükumet yetkililerinin yanıtlaması üzerine verdiği soru önergesine Maliye Bakanı Naci Ağbal cevap verdi. Bakan Ağbal, taşeron işçilerin durumuna ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yükleniciler tarafından çalıştırılan personelin kamuda istihdam edilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmaları devam etmektedir”

Murat Balkan'ın Soru Önergesi

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, soru önergesinde taşeron işçilerin kadro konusunu sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılan personelin kamuda istihdam edilmesine yönelik yasal düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

CHP Uşak Milletvekili'nden Taşeron Açıklaması

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, TBMM'de yaptığı açıklamada taşerona kadro konusunda şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Başbakan, 2015 yılında seçimlerden önce birçok ilde, ilçelerde boy boy bilboardlarla kamuda çalışan taşeronlara kadro vereceğini yayınladı, ekranlarda söz verdi. Ben de diyorum ki, 'Ey AKP hükumeti, Sayın Başbakan, vermiş olduğunuz sözü yerine getirin' kamuda çalışan binlerce taşerona kadrosunu verin. Kamuda çalışan taşeronlara verdiğiniz bu sözü bir an önce yerine getirin."

Başbakan Yardımcısından Açıklama

Ekonomiden sorumlu başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Aile yardımından tutun tatil konusuna kadar kadrolu işçilerin sahip olduğu hemen hemen bütün haklarını kanunla garanti altına aldık. Dolayısıyla hizmet alımı yoluyla kamuda çalışan işçi kardeşlerimizin kadrolu işçilerden çok fazla bir farkı yok. Geriye bir tek kadro talebi var ama fiiliyatta biz zaten gerekenleri yaptık." açıklamasını yaptı.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler ve haberlere gitmek için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.