Bakanlar Kurulu Sonrasında IŞİD'in Yayınladığı Videoya Yönelik Açıklama Geldi

Bugün gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin konuları da değerlendirdi. Kurtulmuş'un, geçtiğimiz gün IŞİD tarafından yayınlandığı belirtilen görüntülere yönelik açıklamaları haberimizde.

Yayınlanma:
Bakanlar Kurulu Sonrasında IŞİD'in Yayınladığı Videoya Yönelik Açıklama Geldi

Geçtiğimiz günlerde terör örgütü bağlantılı hesaplardan internet üzerinden paylaşılan ve 2 Türk askerinin yakıldığının iddia edildiği görüntülere yönelik açıklama Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin 'IŞİD'in kendi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı görüntüler vardı. Resmi açıklama gelmedi. Bir değerlendirmeniz olur mu?' sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Bu video görüntüleriyle ilgili henüz TSK ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Zaten teyit edilmiş bir bilgi olsa bunu kamuoyuyla paylaşırız. Soruyu sorduğunuz için özellikle teşekkür ediyorum. Bu tür terör örgütleri dünyanın aşağılık, en kirli mekanizmaları. Olsun, olmasın herhangi bir video görüntüsünü yayınlayarak, halka korku salmak istiyor. Halkı çaresizliğe itmek istiyor. Halkı kendi içine kapatmaya çalışıyor. Herkes birbirinden, yanındakinden korksun istiyor. Kusura bakmasınlar. Medyadaki bazı arkadaşlar da lütfen ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye şu anda DEAŞ'la fiilen sahada bir savaş halindedir. Oturduğu sıcak masaların üstünde uyduruk görüntüler üzerinden propagandalarla Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir. Sosyal medya, büyük bir imkan, büyük bir nimet. Bundan milletimizin menfaatleri istikametinde istifade edelim. Terör örgütlerinin istediği şekilde sosyal medyayı kullanacak bir duyarsızlık içerisinde kimse olmasın. Bu milli bir sorumluluktur, milli bir görevdir. Çok şükür ulusal medya da bu anlamda büyük oranda özellikle son dönemlerde bu konuda ciddi bir dayanışma vardır. Haberleri milli menfaatlerimizin süzgecinden geçirerek, değerlendiriyorlar. Bu değerlendirme içerisinde hareket eden medya kuruluşlarımıza da çok teşekkür ediyorum"

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.