Başbakan Binali Yıldırım Sözleşmeli Öğretmen Alımı Müjdesini Ne Zaman Verecek?

Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen, Başbakan Binali Yıldırım'ın bu konuda yapacağı açıklamayı bekliyor. Peki müjde ne zaman gelecek? Şubat ayında alınacak öğretmen sayısı açıklandı mı? Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Başbakan Binali Yıldırım Sözleşmeli Öğretmen Alımı Müjdesini Ne Zaman Verecek?

Türkiye genelinde milyonlarca öğretmen adayı, Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak olan öğretmen atama duyurusuna odaklandı.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan Şubat ayında bin 500 engelli öğretmen ataması müjdesinden sonra, atama bekleyen yüz binlerce öğretmen, yeni bir müjde beklemeye başladı. Engelli öğretmenlerin yanı sıra sözleşmeli öğretmen alımı olup olmayacağı konusu ise gündemde sıkça konuşulmaya başlandı.

Şubat Döneminde Sözleşmeli Öğretmen Ataması Olacak Mı?

Başbakanın Engelli öğretmen atamasının müjdesini vermesinin ardından atama bekleyen yüz binlerce öğretmen için de bir müjde vermesi bekleniyor. 2017 yılı Şubat atama döneminde Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ataması yapmayı planladığı ancak bu sayının net olmadığı alınan son bilgiler arasında. Daha önceki haberlerimizde belirttiğimiz gibi bu konu net bir açıklama yapılmamış olması, atama bekleyen öğretmenleri tedirgin ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım Atama Müjdesini Ne Zaman Verecek?

Engelli atamasının müjdesini geçtiğimiz günlerde veren Başbakan Binali Yıldırım'ın, Şubat 2017 dönemi sözleşmeli öğretmen atamasının müjdesini de önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor. Verilecek olan müjde de, Şubat dönemi öğretmen atama sayısının ise 30 bin olmasını isteyen öğretmenler, sosyal medya ve forum siteleri üzerinden kampanyalar başlatarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

 Milli Eğitim Bakanlığının, OHAL kapsamında mesleklerinden ihraç edilen öğretmenlerden oluşan açığını önümüzdeki 2017 ve 2018 yılları içerisinde karşılaması ve sonra ki dönemlerde rutin atama sürecine devam etmesi bekleniyor.

Öğretmen atama haberlerinden, meb haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.