Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Tepki Çeken AB Yorumuna Açıklama Geldi

Önceki gün yaptığı AB paylaşımı ile tepkileri üzerine çeken Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, konu ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama

Yayınlanma:
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten Tepki Çeken AB Yorumuna Açıklama Geldi

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve Avrupa Birliği üye ülkeleri temsilcileri tarafından Avrupa Parlamentosunda Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin durdurulması yönünde alınan karara tepkile bir çığ gibi büyüyor.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devle t Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere birçok Bakan, siyasetçi ve bürokrattan bu karara eleştiriler geldi.

Eleştirilerin aksine önceki günden bu yana en çok konuşulan konulardan biri Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in bu konu hakkındaki görüşleri oldu. Mehmet Şimşeki sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili attığı Tweet'te, "AB çökmüyor! Tam aksine büyük bir başarı hikayesi. Yaklaşık 510 milyon insan huzur ve refah içinde yaşıyor." sözlerini söyledi. Ancak Bakan Mehmet Şimşek'in bu açıklaması sosyal medya üzerinde büyük tepkilerin gelmesine sebep oldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in bu sözleri ile Avrupa Birliğini övdüğünü yorumlayan sosyal medya kullanıcıları Bakana tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise tepkilerin artmasının ardından konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Söylediklerinin yanlış taraflara çekildiğini belirten Bakan Şimşek, yaptığı açılamanın sadece bir tespitten ibaret olduğunu belirtirken, Avrupa Parlamentosunun ve AB'nin ülkemize karşı olan tutumunu tasvir etmediğini vurguladı.

Konu ile ilgili açıkla yapan Şimşek, AB'nin yükselen islamafobi ve ırkçılık sorunlarının çözümü için Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu savundu.

İşte Mehmet Şimşek'in konu hakkında attığı tweetler

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.