Başbakan Yıldırım 600 Bin İstihdam Sağlanacak Dedi-Peki Alımlar Ne Zaman Olacak? Duyuru Ne Zaman Yayımlanacak?

EKK toplantısı sonrasında bazı açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, İŞKUR tarafındna 600 bin istihdamın 2017 yılı içerisinde olacağını belirtti. Peki alımlar ne zaman olacak? İlanlar nerede yayımlanacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Başbakan Yıldırım 600 Bin İstihdam Sağlanacak Dedi-Peki Alımlar Ne Zaman Olacak? Duyuru Ne Zaman Yayımlanacak?

Başbakan Binali Yıldırım, EKK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalar ile ekonomik alanda yapılan düzenlemeleri ve istihdam ile kamu personellerinde yapılacak alımlar ve İŞKUR tarafından alınacak personel sayısına değindi.

Giderek artan işsizlik ile ilgili EKK kapsamında bazı tedbirlerin alındığını belirten Başbakan Binali Yıldırım, "İşsizlikte hafif bir kıpırdanma var. Bunu dikkate alarak önümüzdeki yılın iş ve istihdamını artırmaya, özel sektör firmalarımızın maliyetlerini düşürmeye yönelik bir tedbirimiz var. Bu bağlamda 2017'de, eğitim programları, mesleki eğitim girişimcilik eğitimi olmak üzere özel sektörde toplam 500 bin vatandaşımızı İŞKUR'un aktif iş gücü programından yararlandıracağız. 500 bine ilave olarak 100 bin de yine toplum yararına çalışma programına devam edeceğiz. Bunu da ağırlıklı olarak Doğu, Güneydoğu bölgelerimiz teşkil edecek. İhtiyaç olan yerlerde de buna yer vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İstihdam Korunacak

İstihdamı korumak artı attırmak, iş yerleri kapanmasın, krediler desteklenecek. İstihdamı arttırmak için de bazı tedbirler alıyoruz. Özel sektör iş verenlerinden asgari ücret desteğinden yararlananların bu destekden yararlanmalarına , esas prim ödeme gün sayısına gelecek şekilde 2017 'nin ilk 3 aylık primlerini 2017'nin ekim , kasım , aralık ayına öteliyoruz.

Alımlar Ne Zaman Olacak?

Başbakan Binali Yıldırım'ın müjdesini verdiği 600 bin personel alımı genel olarak İŞKUR üzerinden yapılacak olup, personel alımları dönem dönem gerçekleştirilecektir. Personel alımlarının takibi için iskur.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.