Başbakan Yıldırım: "Rus Büyükelçisi Bozulan Türkiye-Rusya İlişkilerin Büyük Rol Aldı"

Başbakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada Rusya Büyükelçisinin Türkiye-Rusya ilişkilerinde üstlendiği rol ve ilişkilerin iyiye gitmesinde sergilediği duruşu açıkladı. İşt o açıklamalar.

Yayınlanma:
Başbakan Yıldırım: "Rus Büyükelçisi Bozulan Türkiye-Rusya İlişkilerin Büyük Rol Aldı"

Önceki akşam gerçekleşen suikast sonucu öldürülen Rus Büyükelçisi hakkında bilgiler gün yüzüne çıkmaya başladı.

Başbakan Yıldırım, yaptığı son dakika açıklamasında öldürülen Rus Büyükelçinin uçak krizi sonrası Rusya ile bozulan ilişkilerde yapıcı bir rol üstlendiği ve ilişkilerin iyileşmesi sürecinde büyük rol aldığını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım Rus Büyükelçi Karlov suikastıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün akşam 20.00 sularında Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, bir serginin ziyaretinde kürsüde konuşma yaparken alçak bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Aslında bu sergi Türkiye-Rusya ilişkilerinin geçmişi, bugünü ve geleceğini anlatan Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir sosyal etkinlikti. Değerli Büyükelçi, çok yakından tanıdığım, Rusya-Türkiye ilişkilerini geliştirmek için bu zor dönemde bile, kritik dönemde bile, uçak krizinden sonra bile diplomasiyle olayı ustaca yönetmiş ve ilişkilerimizin tamir edilmesi için büyük hizmetler görmüştür. Olayın hemen arkasından Sayın Medvedev'e, yakın çalışma arkadaşlarına dışişleri danışmanım tarafından bilgi verilmiş, adım adım gelişmeler paylaşılmıştır." dedi.

Öte yandan çıkan bir diğer haberlere göre Rus Büyükelçisinin koruma veya herhangi bir zırhlı araç istemediği belirtildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.