Başbakan'dan OHAL Mağdurlarına Flaş Açıklama: "OHAL Şikayet Kurulu Mahkeme Yolu Açıyor"

Gazetecileri kabul eden Başbakan Binali Yıldırım, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamasında OHAL komisyonunun 1-2 hafta içinde kurulacağını ve buraya yapılacak şikayetlerin mahkeme yolunu açacağını belirtti. İşte o açıklamalar.

Yayınlanma:
Başbakan'dan OHAL Mağdurlarına Flaş Açıklama: "OHAL Şikayet Kurulu Mahkeme Yolu Açıyor"

Çankaya Köşkü'nde bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, toplantıda önemli konulara değindi.

Gazete, televizyon, haber sitesi ve ajansların genel yayın yönetmenleri ile birlikte üç saat kadar süren bir basın toplantısı düzenleyen Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başbakan Yıldırım, kamuoyunun merak ettiği iç ve dış konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Referandum Anketi

Gazetecilerin referandum anketleri ile ilgili bir sorusu üzerine Binali Yıldırım, "Anketlere itibar etmem, eğer ben yapmıyorsam. 16 Nisan'da hepimiz boyumuzun ölçüsünü alacağız." ifadeleri ile cevap verdi. Öte yandan gündemde dolaşan referandum sonucuna göre kutuplaşma olacağı iddialarına da değinen Başbakan Yıldırım, "Çıksa da, çıkmasa da ülke bölünmez. Hiç bir şey olmaz. En büyük tehlike 15 Temmuz idi. Evet de çıkabilir, hayır da çıkabilir. Hayır çıkarsa, işimize gücümüze bakacağız." dedi.

Böyle Gitmezdi

Bu anayasa ile ülkenin devam edemeyeceğini açıklayan Binali Yıldırım, "Biz bu sistemi savunduk. CHP parlamenter sistemi güçlendirelim dedi. ikisi de olabilirdi. KIlıçdaroğlu'na ikisini de halka götürelim dedim, yanaşmadı." sözlerini söyledi.

İzmir Marşı Açıklaması

CHP'nin kampanyasında İzmir Marşını kullanmasını eleştiren Başbakan Yıldırım, "Bir kampanya aklı var herhalde. Doğrusu da bu. Ama İzmir Marşı'nı kampanyada kullanmaları yanlış, herkesin sevdiği bir şarkı, içinde Atatürk var." sözlerini söyledi.

OHAL Komisyonu

OHAL kapsamında devam eden soruşturmakar ve gözaltına alınan gazetecler ile ihraç edilen akademisyenler hakkında gleen soru üzerine Binali Yıldırım, "Kurunun yanında yaş da yanıyor olabilir maalesef. Fırsat bu fırsat geçmişten kalan hesapları kullananlar da olabilir. OHAL şikayet kurulu mahkeme yolu açıyor. 1-2 haftaya Komisyon çalışmaya başlar." ifadelerini kullandı.

ByLock Kullanan Siyasetçi Var Mı?

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanan siyasetçi olup olmadığı sorusuna Başbakan Yıldırım, "MİT'e sordum, 'Bir şey yok' dendi. Benden bilgi saklandığını mı düşünüyor millet? Eğer öyleyse çok büyük bedeli olur." şeklinde cevap verdi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.