Baykal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan İtirafı: "O Dönem Referanduma Gitseydik Kepaze Olurduk"

Katıldığı bir programda konuşma yapan CHP Milletvekili Deniz Baykal, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında bir itirafta bulundu. İşte o itiraf.

Yayınlanma:
Baykal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan İtirafı: "O Dönem Referanduma Gitseydik Kepaze Olurduk"

Deniz Baykal'dan flaş Recep Tayyip Erdoğan itirafı geldi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski sanayide esnaflarla bir araya geldi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baykal, 202'de Cumhurbaşkanı Erdoğanb'ın Milletvekili seçilmesine neden karşı çıkmadığı sorusuna "Eğer Recep Tayyip Erdoğan o dönem referanduma gitseydi kepaze olurduk" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın engel olunduğu vakit referanduma gitmeleri durumunda, kendileri için iyi bir sonuç alınmayacağını dile getiren Baykal'ın, "Eğer biz deseydik ki ‘senin yasakların var, sen milletvekili olamazsın. O adamda çıkıp millete deseydi ki, ‘Arkadaşlar beni milletvekili olmama engel oluyorlar. Bir parti kurduk eksik olmayın itimat etiniz, meclisin üçte ikisini teslim ettiniz, bakanlar kurulu, başbakan bizim partimizden olacak, hükumet bizde, meclisin çoğunluğu bizde, çağdaş demokrasi anlayışı bizim yanımızda, şimdi benim milletvekili olmamı engelliyorlar. Niye? Çünkü Kenan Evren bir kanun çıkarmış. Kenan Evren'den önce böyle bir kanun var mıydı? Yoktu. Atatürk'te var mıydı böyle bir şey? Yoktu. Kimsede yoktu. Kim yapmış bunu? Evren. Bu Allah'ın kanunu değil, hükmü değil, ayet değil. Ne bu böyle? Ben bunu referanduma sunuyorum' deseydi. Gelin bunu referandumda halledelim deseydi' biz ne yapacaktık" sözlerine CHPli bir vatandaştan ‘En başta biz evet derdik' cevabı geldi. Bunun üzerine Baykal ise, "Ne konuşuyorsun o zaman. Demokrasi adına bunu yaptın ama iyi yapmadın demek istiyorsun ben de diyorum ki, bunun iyisi kötüsü yok. Bu gerçek kardeşim. Oyunu kuralına göre oynayacaksın" açıklamasını yaptı ve şu şekilde konuşmasına son verdi:

"Hem demokrasi olacak hem birilerine yasak koyacak. Referandumda biz hayır sen buna oy veriyorsun ama Kenan evrenin yasağı daha mukaddestir, daha doğrudur hukuken,ahlaken, siyaseten, demokrasi, insan hakları bakımından Kenan Evren'in getirdiği düzenlemeyi devam ettirelim arkadaşlar diye bir kampanya mı yapacaktık? Yapsak ne olurdu? Kepaze olurduk. Kaybederdik. Demek ki ondan sizi kurtarmışız biz. Benden daha çok mücadele eden var mı onunla? E hakkını vermişin, vereceksin tabi. Ben vermemişim onu anayasa vermiş, hukuk vermiş, Allah vermiş. Kim alacak, ne diye alacağız. Birisi almış işte, onun peşinden mi gideceğiz"

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.