BİLSEM Sınav Sonuçları Bugün Açıklanır mı?-MEB BİLSEM Sonuçlarını Neden Açıklamıyor?

Binlerce öğrencinin büyük bir merakla beklediği BİLSEM sınav sonuçları için geri sayım başladı. Peki BİLSEM sınav sonuçları ne zaman yayımlanacak? Sınav sonuçları sat kaçta yayımlanacak? BİLSEM Sonuçları neden açıklanmadı? İşte detaylar.

Yayınlanma:
BİLSEM Sınav Sonuçları Bugün Açıklanır mı?-MEB BİLSEM Sonuçlarını Neden Açıklamıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı bugün BİLSEM sınav sonuçlarını açıklayacak.

Özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi için yapılan Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Sınavı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Binlerce öğrencinin girdiği BİLSEM sınavının sonuçları için meraklı bekleyiş başladı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinden yayımlanacak olan sınav sonuçları için MEB bir saat vermedi. Sonuçların 14 Nisan günü açıklanması bekleniyordu ancak, MEB'den sınav sonuçları hakkında bir açıklama gelmedi.

Yapılan BİLSEM sınavlarında genel zihinsel yetenek alanında bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için taban puanlar, Türkiye ortalaması üzerinden belirlenir. Her soru 10 puan üzerine hesaplanmak üzere, uygulama 450 puan üzerinden değerlendirilecektir. 1. Sınıflarda genel zihinsel yetenek alanı için taban puan 330 , 2. Sınıflar için genel zihinsel yetenek alanı için ise taban puan 380 olarak belirlenmiştir.

Resim ve müzik yetenek alanında da bireysel incelemeye hak kazananlar; Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleştirilecek öğrenci sayılarının dört katı üzerinden belirlenmiştir. 1. Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için 300 taban puan olarak belirlendi. 2. Sınıflarda resim ve müzik yetenek alanı için 340 taban puan olarak belirlendi. Bireysel incelemeye hak kazanan öğrencilere en kısa zamanda il tanılama sınav komisyonu tarafından randevuları verilerek, öğrencinin devam ettiği örgün eğitim kurumu tarafından velilere bilgilendirme yapılacaktır.

BİLSEM Sınav sonucu için TIKLAYIN 

Milli Eğitim Bakanlığından BİLSEM sonuçları ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Son dakika haberlerinden, Milli Eğitim Haberlerinden, kamu haberlerinden, eğitim haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.