Bin 300 TL'nin Altında Maaş Alana Asgari Geçim İndirimi Desteği

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanun değişikliği ile asgari ücretli çalışanların, bin 300 liranın altında maaş alması durumunda aradaki fark, asgari geçim indirimi ile tamamlanacak. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Bin 300 TL'nin Altında Maaş Alana Asgari Geçim İndirimi Desteği

TBMM Genel Kurulunda, asgari ücret ile ilgili beklenen karar alındı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı açıklamasında, son günlerde gündemde sıkça konuşulan asgari ücret meselesi kararını açıkladı.

TBMM Genel Kurulunda gerçekleşen Gelir Vergisi Kanununda değişiklik yapılmasında dair kanun teklifinin görüşülmesinde son karar bugün alındı. Hükumet adına söz alan Bakan Naci Ağbal, destek veren tüm gruplara teşekkürlerini iletti.

Yaklaşık olarak 7 milyon vatandaşı ilgilendiren Gelir Vergisi Kanununda yapılan yasal düzenlemeyi hep birlikte yaptıklarını dile getiren Bakan Ağbal, 1 Kasım genel seçimlerinde, hükumetin seçim programında yer alan; "asgari ücret bin 300 TL olacak" vaadinin gerçekleştiğini de hatırlatarak konuşmasına başladı.

Asgari ücret tutarının, asgari geçim indirimine bağlı olarak değişim gösterdiğini de vurgulayan Bakan Ağbal, şuan konuştukları bin 300 liralık ücretin, bekar bir çalışan için geçerli olduğunun altını çizerken, evli ve üç çocuklu bir kişinin asgari ücretinin bin 384 lira olduğunu söyledi. Hükumet olarak 2016 yılı içerisinde, asgari ücret üzerinde yapılan bu önemli artışı, yıl boyunca korumak amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını belirten Bakan Ağbal, bu konu ile ilgili son çalışmanın ise, TBMM Genel Kurulunda bugün alınan karar olduğunu söyledi.

Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın beraber yürüttüğü çalışmada, asgari ücretlinin, eline geçmekte olan bin 300 liralık tutarın atında ücret almaması için gayret gösterdiklerini belirtti. Vatandaşlarımızın, bu ücretin altında bir ücretle çalışmamasını nasıl sağlarız şeklinde yapılan çalışmalar, gayretli bir şekilde sürdürüldü diyerek konuşmasına devam eden Bakan Ağbal,  bu çalışmaların sonuç verdiğini ve asgari ücretli çalışanların b,n 300 liranın altında maaş almayacaklarını belirtti.

Kabul Edilen Teklif

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen teklifte, ekim ayı itibariyle, herhangi bir asgari ücretli çalışanın maaşı bin 300 liranın altına düşerse, azalan miktar kadar asgari geçim indirimi desteği sağlayacaklarını ve böylelikle bu sorunun ortadan kalkacağını belirtti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.