Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'nun Açıklamalarına Yanıt Geldi

HDP'li Vekillerin gözaltına alınmasının ardından bazı açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Başbakan Binali Yıldırım'dan cevap geldi. İşte o açıklama.

Yayınlanma:
Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'nun Açıklamalarına Yanıt Geldi

İstanbul'da düzenlenen Dünya Denizcilik Günü etkinliklerine katılımda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım,  sabah saatlerinde gerçekleşen Diyarbakır saldırısı ile ilgili "Sabah 08.00 civarında Diyarbakır'da bölücü terör yapacağını yaptı, alçak, iğrenç yüzünü tekrar gösterdi. Çevik kuvvetin konuşlandığı noktaya, vatandaşların da işine giden, okuluna giden, çocukların olduğu bölgede bir bomba yüklü araç patlatıldı. Şu ana kadar 8 vefat var. 2 polisimiz var, bir teknisyen olmak üzere 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumdadır. Bir terörist de ölü ele geçirilmiştir. Hastanede tedavileri süren 100'ün üzerinde yaralıdan 93'ü taburcu olmuştur, 7'si hala tedavi altındadır" açıklamalarında bulundu.

HDP'li Vekiller Hakkında Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, haklarında yakalama ve tutuklanma kararı verilen HDP'li Vekillere yönelik sorulan soruya ise, "Türkiye bir hukuk devleti. Hukukun önünde hiç kimsenin geçiş üstünlüğü yoktur. Bütün vatandaşlarımız hukuk önünde eşittir. Yapılan işlem hukuk içerisinde bir işlemdir. Yani daha önce mahkemeler dokunulmazlıkları kaldırılan toplam 154 milletvekili hakkında çağrı yapmışlar, bunlardan HDP milletvekilleri dışında tamamı gitmiş ifadesini vermiş ve yasal süreç devam etmektedir. HDP milletvekillerinden sadece 1 tanesi gitmiş, 54'ü bu çağrıya uymamıştır. Yani hukukun üstünlüğünü tanımamışlardır. Dolayısıyla yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir" şeklinde cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'na Cevap

Kılıçdaroğlu'nun gündüz saatlerinde tutuklamalar ile ilgili yaptığı açıklamaları da değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Seçimle gelip, terörle iç içe girenler elbetteki bunun hesabını vermelidir. Orada işi birbirine karıştırmamamız lazım. Eğer kastettiği bugünkü savcılığın yaptığı tasarrufsa, işlemse Sayın Kılıçdaroğlu iki şeyi birbirine karıştırıyor. Terörle siyaseti, milli iradeyi birbirine karıştırmamak lazım. Seçimle geldiniz, vatandaşlara hizmet ettiniz, vatandaşın hayatını kolaylaştırdınız, bir dahaki seçimde ya devam edersiniz ya da göreviniz sona erer. Buradaki olay farklıdır. Buradaki iş tamamen yargısal bir faaliyettir. Seçilmiş olmasına rağmen terörle birlikte hareket eden, terörü teşvik eden ve terörü cesaretlendiren, lojistik destek verenler ve bu tutumları nedeniyle de dokunulmazlıkları Anayasa değişikliği sona erdirilen milletvekilleri hakkında hukuki bir işlemdir. Bu konunun net olarak ortaya konması lazım. Vatandaşın kafasını karıştırmaya hacet yok" şeklinde cevapladı.

5haber.com  | İstanbul

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.