Binlerce Ziraat ve Gıda Mühendisi Atama Bekliyor

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, ülke genelinde binlerce gıda ve ziraat mühendisinin işsiz olduğunu ve atama beklediğini belirtti.

Yayınlanma:
Binlerce Ziraat ve Gıda Mühendisi Atama Bekliyor

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Türkiye ekonomisini, tabiri caizse ayakta tutan tarım sektöründe istihdamın yapılması için bazı açıklamalarda bulundu. Arzu Erdem konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Devlet ekonomisi için hayati öneme sahip tarım sektöründe son dönemde uygulamaya konulacak olan Milli Tarım Projesi için ziraat mühendisi istihdamı şarttır." sözlerine yer verdi.

MHP'li Milletvekili Arzu Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arzu Erdem, konuşmasının başında ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 78' inci yılında hasret, minnet, hürmet ve özlemle andığını belirtti.

Düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Arzu Erdem, ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, balıkçılık teknolojileri, su ürünleri, tekniker ve gıda mühendisi ve teknisyenlerin atamalarında yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Atamaların yapılmadığını belirten Arzu Erdem, bu bölümlerden atamaların yeterli şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Atamaların yapılmaması durumunda ise bu meslek dallarındaki kişilerin meslek dışı işlerde çalışmak zorunda kaldığını belirten Arzu Erdem, gençlerin büyük emeklerle bitirdikleri öğrenimlerinin ardından ya işsiz ya da okudukları bölümden alakasız bir iş yaptığını belirtti.

Bu durum karşısında hem kişilerin hem de ailelerinin yıprandığını belirten MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, "Devlet ekonomisi için hayati öneme sahip tarım sektöründe son dönemde uygulamaya konulacak olan Milli Tarım Projesi için ziraat mühendisi istihdamı şarttır." açıklamalarını yaptı.

Erdem, 40 bin işsiz ziraat mühendisi bulunduğuna dikkati çekerek, her yıl 3 bin 500 gıda mühendislerinin de mezun olduğunu ve on binlerce mühendisin işsiz olduğunu belirterek, gerektiği gibi ihtiyacı karşılayacak şekilde atamalarının yapılmadığını bildirdi.

Sizde bu konuda sesinizi duyurmak için haberi sosyal medya üzerinde paylaşabilir, aşağıda bulunan yorum bölümüne konu ile ilgili yorum yapabilirsiniz.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.