Bir Yurt Vakası da Sivas'ta Yaşandı: 68 Kız Öğrenci Doğalgazdan Zehirlendi

Sivas'ta yükseköğrenim gören öğrencilerin kaldığı bir yurtta doğalgaz zehirlenmesi vakası yaşandı. İşte olayın detayları.

Yayınlanma:
Bir Yurt Vakası da Sivas'ta Yaşandı: 68 Kız Öğrenci Doğalgazdan Zehirlendi

Yine bir öğrenci yurdundan kötü haber geldi. Sivas'ta kız öğrencilerin kaldığı özel bir yurtta doğalgaz zehirlenmesi yaşandı. Yurtta bulunan 68 kız öğrenci doğalgazdan zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bugün sabah saatlerinde Sivas merkezde bulunan Halil Rıfat Paşa Mahallesi'ndeki özel bir yükseköğretim kız öğrenci yurdunda meydana gelen olayda, yurtta kalan öğrencilerde gece saatlerinde mide bulantısı ve kusma belirtileri görülmeye başladı. Yurt genelinde tüm öğrencilerde aynı şikayetlerin baş göstermeye başlaması ile birlikte olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Öğrencilerin birçoğu ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 39 öğrenci, Numune Hastanesi'nde ise 29 öğrenci tedaviye alındı. Yapılan tetkiklerde öğrencilerde doğalgaz zehirlenmesi belirtilerine rastlandı.

CÜ Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız ve Hastane Başhekim Prof.Dr. Ahmet Yılmaz da hastane acil servisine gelerek öğrencilerin durumu hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin sağlık durumu hakkında bilgi veren Başhekim Prof.Dr. Ahmet Yılmaz, "Zehirlenme üniversite öğrencilerimizin ikamet ettiği bir yurtta meydana geldi. İlk olarak acile başvurulduğu ve toplu olduğu için besin zehirlenmesinden şüphe edilmiş. Ancak yapılan takiplerle besin zehirlenmesi değil doğalgaz zehirlenmesi olduğu düşünülerek takipleri yapıldı. Durumu ciddi olan bir vakamız yoktur. Bir süre gözetim altında tuttuktan sonra öğrencilerimizi taburcu edeceğiz" dedi. Binada gaz sızıntısının nasıl gerçekleştiği araştırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Sivas

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.