Bitlisli Sözleşmeli Er Muhammed Bozarslan Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Suriye'nin kuzey bölgesinde devam eden Fırat Kalkanı Harekatında DEAŞ militanlarının saldırısı sonucu şehit olan Muhammed Bozarslan'ın acı haberi, baba ocağına verildi.

Yayınlanma:
Bitlisli Sözleşmeli Er Muhammed Bozarslan Fırat Kalkanında Şehit Oldu

Tatvan 10. Komando Tugayı bünyesinde sözleşmeli er olarak görev yapmakta olan ve Ağustos ayında başlatılan Fırat Kalkanı Harekatına katılarak geçici görevle Suriye'ye katılan Muhammed Bozarslan’ın şehitlik haberini Hıdırşah Mahallesi'nde yaşayan yakınlarına, Belediye Başkanı AK Partili Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, bazı yetkililer ile sağlık ekipleri haber verdi. Bozarslan’ın şehit olduğu haberini alan ilçe halkının ve yakınlarının akın ettiği şehidin baba evine Türk Bayrakları asıldı.

Oğullarının yaralı olduğunu öğrenince Ankara'ya giden Nejla ve Maşallah Bozarslan çifti, yarın şehit Muhammet Bozarslan'ın cenazesiyle birlikte Adilcevaz'a gelecek. Şehit Muhammet Bozarslan'ın cenazesi yarın Adilcevaz Belediye Meydanı'nda yapılacak törenin ardından Hıdırşah Mahallesi'nde bulunan Burhaniye Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Şehit Muhammed Bozarslan’ın amcası Alaattin Bozarslan’ın da, vatani görevini yaparken, 1995 yılında Tunceli kırsalında PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olduğu kaydedildi.

Belediye Başkan Yardımcısının Yeğeni

Antalya'nın Aksu ilçesinde Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Bozarslan, şehit er Muhammet Bozarslan'ın yeğeni olduğunu söyledi. Bekar olan yeğeninin 2 yıldır orduda görev yaptığını belirten Nevzat Bozarslan, "Fırat Kalkanı harekatına çok isteyerek gitti. Giderken, ailesine 'Memleket için gidiyorum, sizin için döneceğim' demiş. Ama dönemedi. 3 kardeşin en büyüğü" dedi.

Aksu Belediye Başkanı Ak Partili Halil Şahin, yaptığı açıklamada çok üzgün olduğunu belirterek, "Başta belediye başkan yardımcımız Nevzat Bozarslan olmak üzere, şehidimizin tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

5haber.com  | Bitlis

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.