Bolu'da 25 Öğretmen Hakkında FETÖ'den Gözaltı Kararı Verildi

FETÖ'ye yönelik devam eden operasyonlar kapsamında Bolu'da 25 öğretmen hakkında gözaltı kararı alındı.

Yayınlanma:
Bolu'da 25 Öğretmen Hakkında FETÖ'den Gözaltı Kararı Verildi

Bolu'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan 25 öğretmen hakkında gözaltı karar verildi. 

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsü sonrasında, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasında, haklarında görevden uzaklaştırma kararı verilen 25 öğretmenin gözaltına alınması kararı verildi. Gözaltı kararının verilmesinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri operasyon başlattı ve önceden belirledikleri 25 adrese baskın düzenledi ve 25 öğretmen gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğretmenlerin evlerinde ve arabalarında arama yapıldı. Yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlar, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının alınması için emniyete götürüldü.

Askeri Okul Sınavlarının Sorularını Sızdıranlar Adliyede

Elbistan'da sürdürülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınan 51 kişiden 29'u adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin askeri sınav sorularını sızdırdıkları, verdikleri öğrencilere mülakatta camiyle ilgili soru sorulması halinde 'Garip bir yapı' diye cevap vermelerini istedikleri belirtildi.

Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında askeri sınav sorularını sızdıran kişilere yönelik Kahramanmaraş merkezli Ankara, Antalya, Adıyaman, Bingöl, Malatya, Konya, Şanlıurfa, Ordu, Iğdır, Mardin, Şırnak, Muğla, Kars, Kayseri, Kütahya, İstanbul ve Erzincan'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon yapıldı ve aralarında 51 kişi gözaltına alındı. Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin, askeri sınav sorularını sızdırdıkları öğrencilerin mülakata girdiklerinde sorulan sorularla ilgili telkinlerde bulundukları iddia edildi. Şüphelilerin, ayrıca soruları verdikleri adaylara 'Cami hakkında ne düşünüyorsunuz?' gibi dini sorulara 'Garip bir yapı' diye cevap vermelerini istedikleri de öne sürüldü. Emniyette sorguları tamamlanan şüphelilerden 29'u adliyeye sevk edildi.

5haber.com  | Bolu

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.