Bordo Bereli Subay-Astsubay Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Sınavlar Ne Zaman?

TSK tarafından yayımlanan ilanda Bordo Bereli Subay ve Astsubay 700 personel alımı yapılacağı belirtildi. Başvuruların sona ermesinin ardından binlerce aday, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. İşte başvuru sonrası süreç ve detaylar.

Yayınlanma:
Bordo Bereli Subay-Astsubay Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Sınavlar Ne Zaman?

Özel Kuvvet Komutanlığında görevlendirmek üzere Türkiye geneli bordo bereli alımı başvuruları bugün sona erdi.

İnternet üzerinden alınan başvurulara yoğun ilgi olduğu açıklanırken, başvuruları alınan adaylar, gerekli yeterlilik sınavları sonrasında TSK bünyesinde bordo bereli olarak çalıştırılacaklar.2 Kasım tarihinde başlayan ön başvuru süreci 30 Kasım günü sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından başvuruda bulunan binlerce aday, başvuru sonuçlarını ve mülakat tarihlerini beklemeye başladı. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Yeterlilik sınavları ne zaman yapılacak?

Kimler Başvurdu?

İlgili ilana başvuru şartları, T.C. vatandaşı olma, Astsubay alım ilanı için en az ön lisans, Subay alımı için en az lisans mezunu olması, alım için yapılacak sınavda başarılı olması, Astsubay alımında önlisans mezunu olanlar için 27 yaşını bitirmemiş olması, Astsubay alımında lisans mezunları için 32 yaşından büyük olanlar ile Subay alımında lisans mezunları için 27 yaşını bitirmemiş olanlar başvuruda bulundu.

Başvuru Sonuçları Nerede Açıklanacak?

İlgili personel alımına başvurular 2-30 Kasım tarihleri arasında ön başvuru şeklinde alındı. Ön başvuru sonuçlarına göre uygulanacak olan yeterlilik sınavı, Kara Harp Okulu Komutanlığında uygulanacaktır.Sınavların tarihi ise 9 Ocak 2017 tarihinden sonra www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx adresinde yayımlanacaktır. Adaylar ayrıca bir bilgilendirme yapılmayacaktır.

Kaç Kişi Alınacak?

Bordo Bereli 700 subay ve astsubay olarak alınacak olan personellerin, 200'ü subay, 500' ü astsubay olarak istihdam edilecektir.

Başvuru sonuçlarından, yeterlilik sınavı haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5Haber'i takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.