Bozdağ'dan Son Dakika Açıklaması: "154 Milletvekili Hakkında 810 Fezleke Var"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, haklarında toplamda 810 fezlekenin bulunduğu 154 Milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını söyledi. İşte Bozdağ'ın açıklamaları.

Yayınlanma:
Bozdağ'dan Son Dakika Açıklaması: "154 Milletvekili Hakkında 810 Fezleke Var"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Van AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bozdağ, açıklamasında, CHP'yi hedef aldı ve CHP'nin Atatürk'ün yolunda gitmediğini söyledi. Bakan Bozdağ, eğer Atatürk mezarından kalkıp CHP liderinin sözlerini duysaydı ne derdi şeklinde devam ettirdiği konuşmasında, "Sayın Kılıçdaroğlu, herhalde AK Parti’nin kendisi hakkında şikayetini duydu, ondan dolayı böyle konuşuyor. Bildiğim kadarıyla AK Parti adına sayın Kılıçdaroğlu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Soruşturma kendi usulü içerisinde yürüyecektir. Sayın Kılıçdaroğlu’na tavsiyem şu; Mahkemede, elindeki delilleri sunmak için beklemesin. Bu iftirayı atıyor. Eğer ‘İftira atmıyorum’ diyorsa, elindeki delilleri medyaya versin, açıklasın, parlamentoda, millete açıklasın. ‘İşte deliller bu’ diye milletin önüne koysun. Buradan açık ve net ifade ediyorum; Sayın Kılıçdaroğlu, büyük bir iftira atıyor. Türkiye’de, terörle en etkin mücadelenin yapıldığı dönemde, Türkiye, hendekleri kazanların başına hendeği geçirirken, hükümet bu süreci yürütürken, oraya gidip, hendek kazan teröristlere, 'Hendeğin arkasındaki arkadaşlar' diye hitap ediyor ve sayın Kılıçdaroğlu, teröristlere destek vermemiş oluyor, hendek kazanların başına hendekleri geçiren hükümet, PKK terör örgütüne destek vermiş oluyor. Bunun anlaşılır bir yanı var mı?" açıklamalarında bulundu.

154 Milletvekilinin Dokunulmazlıkları Kaldırıldı

Fezlekesi olan bütün partili milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını belirten Bakan Bozdağ, sözlerine şu şekilde devam etti:

"154 milletvekili ile alakalı 810 dosyada dokunulmazlık kaldırıldı. Bunların içinde AK Parti'li de var, MHP'li de var, CHP'li de, HDP'li de var. Herkes ifadesini vermeye gitti, gidemeyenler de mazeretini bildirdi. Ama HDP'li milletvekilleri savcıların çağrılarına cevap vermedi. Aksine 'biz tıpış tıpış ifade vermeyiz' dediler. Yargıya meydan okudular. Bütün milletvekilleri gidiyor, sen neden gitmiyorsun? Bu devletin meydan okunacak bir devlet olmadığını halen öğrenemediyseniz bir kez daha öğretmeye devam ederiz. Hukuk herkes için uygulanır. Herkes için de eşit uygulanır. Dokunulmazlığı kalkan bir milletvekili vatandaşlarımızla aynı usule tabidir. Eşitlik ilkesi neyse onun gereği yapılıyor. Çağrıya cevap verselerdi, zorla getirme kararı uygulanmazdı. Yasa gereği savcılar gereğini yapıyor."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.