Brezilyalı Oyuncuları Taşıyan Uçak Kolombiya'da Düştü: 76 Ölü , 5 Yaralı

Bolivya'dan Kolombiya'ya giden ve Brazilyalı oyuncuları taşıdığı belirtilen uçak 72 yolcu ve 9 mürettebatla düştü. Olay yerinde sürdürülen çalışmalarda 5 kişinin yaralı olarak kurtulduğu belirtilirken 76 kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Brezilyalı Oyuncuları Taşıyan Uçak Kolombiya'da Düştü: 76 Ölü , 5 Yaralı

Son dakika uçak kazası haberi Kolombiya'dan geldi.

Alınan son dakika bilgilerine göre Venezuela kökenli LAMIA Havayolları'na bağlı RJ85 tipi bir yolcu uçağı, Bolivya'dan Kolombiya'ya giderken, 72 yolcu ve 9 mürettebatıyla düştü. Yerel kaynaklara göre, charter seferi yapan uçakta, bugün Güney Amerika kupası için Atletico Nacional takımı ile karşılaşacak Brezilya'nın Chapecoense takımının da bulunuyordu.

Kolombia Ulusal Afet ve Risk Yönetimi, uçaktan yaralı olarak kurtulanların bulunduğunu ve hastanelere taşındıklarını duyurdu.

360 Radio Colombia radyo istasyonu yaralı olarak kurtarılan yolcu sayısını 13 olarak belirtirken, hastaneye kaldırılan yaralılar arasında uçuş görevlisi Jimena Suarez, Chapecoense oyuncusu Jackson Follman ve takımın kalesici Marcos Danilo olduğu ifade edildi.

Olay yerine giden Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez “Bu çok büyük bir trajedi” dedi.

Charter seferini yapmakta olan uçak Bolivia'nın Viru Viru Uluslararası Havalimanı'nından, Kolombiya'nın Medellin kentinde Jose Maria Cordova de Rionegro Havalimanı'na gidiyordu.

Uçakta, bugün Güney Amerika kupası için Atletico Nacional takımı ile karşılaşacak Brezilya'nın Chapecoense takımının da bulunduğu, arama kurtarma çalışmalarının sürdürülmekte olduğu açıklandı.

76 Kişi Hayatını Kaybetti

Kolombiya'nın Medellin şehri yakınlarında içinde Brezilya takımı Chapecoense'nin bulunduğu uçağın düşmesinin ardından bölgede hemen arama ve kurtarma çalışmaları başlamıştı. Sürdürülen çalışmalarda 5 kişinin kurtulduğu belirtilirken 76 kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Yerel ve Brezilya basınında çıkan haberlere göre şu an için 5 futbolcunun yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. Chapecoense'nin 2 kalecisi Danilo ve Follmann'ın yansıra sol bek Alan Ruschel'in de kazadan yarılı olarak kurtulduğu ve hastenede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Chapecoense takımında bazı oyuncuları ise sakatlıklar, cezalar nedeni ile teknik direktör Caio Junior tarafından kadroda yar almadı. Bu isimler ise; Baby, Demerson, Marcelo Boeck, Andrei, Hyoran, Martinuccio, Nivaldo ve Rafael Lima olduğu belirtildi.

Brezilya basınında yer alan haberlere göre uçakta 95 kişinin olması bekleniyordu ama düşen uçakta 72 kişi vardı. Bunların 48'i Chapecoense takımı kafilesi, 21 gazeteci, 3 misafir ve cabin görevlilerinden oluştuğu bilgisi veriliyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.