Bu ülkenin Şehitleri Bir Hüsnü Çoban edemedi mi?

Bu ülkede hiç bir acı, hiç bir şehit ve vatanı uğruna can veren fedailer Hüsnü Çoban kadar gündemde olmadı olamadı. Neden mi? 5haber.com yazarı Levent Nacar yazdı.

Yayınlanma:
Bu ülkenin Şehitleri Bir Hüsnü Çoban edemedi mi?

Bu ülkede hiç bir acı, hiç bir şehit ve vatanı uğruna can veren fedailer Hüsnü Çoban kadar gündemde olmadı olamadı. Neden mi? Çünkü uyutulduk, uyudukça umursamaz olduk, her gün senin için, sen rahat uyu diye can veren Şehit Ali Alkan, Şehit Hakan Yurtoğlu, Şehit Mevlüt Çetinkaya, Şehit Alper Kalem, Şehit Ümit Akbulut ve ismini burada yazamadığım nice kahraman bir Hüsnü Çoban etmedi mi ?

Hayal dünyasında yaşayan biz insanlar ne zaman gerçeklerle yüzleşeceğiz ? Çok sevdiğini kara toprağa uğurlayan anaların feryatlarını ne zaman hissedeceğiz? 23 yaşında şehit düşen Özel harekat Polisi Osman Belkaya son yolculuğuna uğurlanırken Afet Annenin tabuta sarılıp "Geldiğimde bir sürprizim var diyordun. Bu muydu sürprizin? Ben sana doyamadım, veremem kara toprağa" diyerek döktüğü gözyaşlarını nasıl unutursun be Kardeşim? Nasıl unutursun, Şehit Haydar Çetin’in cenaze namazında saf tutan 6 yaşındaki gözü yaşlı Eymen’i? Nasıl unutursun, Şehit Umut Bulut’un 3.5 yasındaki oğlu Yağız’ın babasının mezarına gelip "Ne oldu baba üşüdün mü ?" "Böyle yaparsam babama mı değerim?" sorularını ? Nasıl unutursun naaşı 13 gün sonra bulunan Şehit Pilot Gökhan Ertan’ı ve babasının şehit olduğunu oğluna söyleyemeyen gözü yaşlı o asil anayı ? Şehit Pilot Hasan Hüseyin Aksoy’u nasıl unutabilirsin? 33 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Şehit Kenan Yıldız'ın Adana'daki cenaze töreninde oğlu Melih, kuzenine tabutu göstererek "bak, bu benim babam" deyişi yüreklerimize kazınmadı mı? Yazdıklarım ve yazabildiklerim sadece bu acıyı yaşayan ailelerden bir kaçı...

Titre ve kendine gel ey Türk! Google play store da Hüsnü Çoban’ı kurtar diye bir oyun bile on bin kez indirilirken acaba öz evlatlarını yitiren bu asil ülkenin asil kahramanları neden hatırlanmaz ?

Sosyalleşen dünyada sosyal medyanın getirisi ve götürüsü o kadar çok ki Hüsnü Çoban’ın cenaze namazına 100 bin kişi gidiyorum, 70 bin kişi ise gitmeyi düşünüyorum diyerek geldiğimiz son nokta hayali ülkenin hayali kahramanlarına son görev olarak bizi gerçek hayattan soyutlamayı başarıyor.

Umarım ki gerçekten nefes aldığımızı hatırlar ve gözü yaşlı analara, gözü yaşlı eşlere, gözü yaşlı evlatlara gereken saygıyı gösteririz. Şehitlerimize selam ve dua ile.

Sağlıcakla kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.