Bugün Ne Kandili? 23 Nisan Pazar Hangi Kandil?

Bugün ne kandili? Bugün eda edilecek mübarek gece hangi gece? Bu gecenin İslami açıdan önemi nedir? İşte Detaylar ve daha fazlası.

Yayınlanma:
Bugün Ne Kandili? 23 Nisan Pazar Hangi Kandil?

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte mübarek gün ve geceler de eda edilmeye başlanacak. Ramazan ayının habercisi olan kandillerin gelmesi ile uhuvvet artmakta ve oruç ayına hazırlıklar son aşamasına gelmektedir. Kandil gününün gelmesi ile birlikte binlerce vatandaş, yakınlarına ve sevdiklerine kandil mesajları yollamaya başladı. Bazı vatandaşlar ise bugünkü kandilin hangi kandil olduğunu araştırmaya başladı. Kandil mesajlarını alan vatandaşlar, kandillerini eda etmek için de araştırmalara başladı. Peki bugün ne kandili? Bugünü kandilin önemi nedir?

23 Nisan Pazar akşamını 24 Nisan Pazartesi gününe bağlayan akşam Miraç Kandili olarak olarak eda edilecek. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in Mesci-i Haram'dan önce Mescid-i Aksa'ya oradan da Burak iel göğe yükseldiği gece Miraç gecesi olarak bilinir. Göğe yükselen Hz. Muhammed (S.A.V.) burada bir takım ibadet ve ayetleri Yüce Allah'tan direk olarak almıştır. Bu gecenin en önemli yanlarından bir ide miraç gecesi namazın farz kılınmasıdır

En güzel kandil mesajları için tıklayın

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.