Bursa ve Ordu'da FETÖ Operasyonları: 27 Kamu Personeli Gözaltına Alındı

Bursa'da ve Ordu merkezli 8 il genelinde düzenlenen FETÖ operasyonları ile 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların öğretmen, işadamı ve kapatılan FETÖ kurumu çalışanları olduğu belirtildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Bursa ve Ordu'da FETÖ Operasyonları: 27 Kamu Personeli Gözaltına Alındı

Darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ soruşturmasında Bursa'da 9 öğretmen gözaltına alındı.

Bursa'nın Orhangazi İlçesinde, OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile mesleklerinden ihraç edilen 4' ü kadın olmak üzere 9 öğretmen, emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Orhangazi Emniyet Müdürlüğü tarafından, daha önce FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4'ü kadın 9 öğretmen dün akşam yeniden gözaltına alındı. KHK ile ihraç edilen öğretmenlerin emniyet müdürlüğündeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Ordu Merkezli 8 İlde Operasyon: 18 Gözaltı

Ordu'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir kararlılıkla yürütülen FETÖ soruşturmasında operasyonlar düzenlendi. Ordu Merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonlarda 18 kişi emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınırken, 13 kişinin de arandığı açıklandı.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ettirilen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Ordu merkezli olan operasyonlar İstanbul, İzmir, Gaziantep, Bursa, Erzurum, Trabzon ve Samsun’da eş zamanlı düzenlendi. Bu operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alınırken. Aynı soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlar arasında, FETÖ kurumlarında çalışanlar, sözde ilçe sorumluları, ilçe ablaları, öğretmenler, esnaf, kapatılan Zaman Gazetesi çalışanları olduğu belirtildi.

Son dakika haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ordu

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.