Bursalı Hüseyin Akyüz, İzmirli Hüseyin Dalgılıç ve Niğdeli Bora Çelik Patlamada Şehit Oldu

İstanbul'da meydana gelen hain saldırıda şehit olan İzmirli, Bursalı ve Niğdeli polislerimizin acı haberi ailelerine verildi.

Yayınlanma:
Bursalı Hüseyin Akyüz, İzmirli Hüseyin Dalgılıç ve Niğdeli Bora Çelik Patlamada Şehit Oldu

Dün gece İstanbul'da meydana gelen hain terör saldırısında, çevik kuvvette görevli ve 1.5 yıllık polis memuru olduğu belirlenen Hüseyin Akyüz’ün şehit olduğu haberi, dün gece Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi Alaattin Bey Mahallesi Akarsu Sokak’ta oturan ailesine ulaştı. 12 yıl önce Erzurum’dan Bursa’ya gelen baba Nizam Akyüz ve aile üyeleri İstanbul’a hareket etti.

Bekar olan ve ikiz kardeşi Hasan Akyüz’ün Karabük’te üniversite öğrencisi olduğu Hüseyin Akyüz’ün Bursa’da oturan iki ağabeyi daha bulunuyor.

Şehit haberi üzerine akrabaları ve mahalle sakinlerinin taziye ziyaretinde bulunduğu Hüseyin Akyüz’ün baba evi ve evin bulunduğu sokak bayraklarla donatıldı. Şehit Polis Hüseyin Akyüz’ün cenazesinin yarın öğle vakti Mihraplı Camisi’ndeki düzenlecek olan cenaze törenin ardından toprağa verileceği açıklandı.

Şehit Olan İzmirli Polisin Kendi Gibi Polis Eşi Hamile

Şehit olan polis memuru Hüseyin Dalgılıç'ın İzmir'in Bornova İlçesi Çamdibi Semti'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin ailesinin yaşadığı ve oturdukları sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. 6 yıllık polis olduğu belirtilen Hüseyin Dalgılıç'ın motosikletli trafik polisi olarak görev yaptığı belirtildi. Şehit polisin eşi Çiğdem Dalgılıç'ın da kendisi gibi polis memuru olduğu belirtildi.

Şehit polis Dalgılıç'ın eşi Çiğdem Dalgılıç'ın ikinci kız çocuklarına hamile olduğu ve çiftin Ocak ayında gerçekleşmesi beklenen doğum için hazırlık yaptıkları öğrenildi. Çiftin kızları 1.5 yaşındaki Karaca Dalgılıç'ın ise ailesiyle İstanbul'da bulunduğu bildirildi.

Şehidin kardeşi Atilla Dalgılıç, "Vatan için daha akacak kan var onu da biz vereceğiz. Gerekirse askere gidecek olan kardeşim ve benim çocuklarım elinden geleni yapacak Allah'ın izniyle. İki üç gün önce görüştük. Görev yeri Beşiktaş'tı, nasibi oraya kadarmış. Eşi de polis henüz görüşemedik, bebek bekliyorlardı. Allah hepimize yardım etsin. Bunun acısı konuşarak ifade edilemiyor" dedi.

Şehidin diğer kardeşi Metehan Dalgılıç'ın ise üniversitede eğitim gördüğü kaydedildi. İnşaat işleriyle uğraşan baba Şaban Dalgılıç'ın patlamanın ardından İstanbul'aa gittiği, anne Nevcihan Dalgılıç'ın ise İzmir'de kalıp taziyeleri kabul ettiği öğrenildi. Şehit polis memuru için yarın tören düzenleceği bildirildi.

Niğde'ye Şehit Ateşi Düştü

Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 24 yaşındaki Bora Çelik'in, Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Bor İlçesi'ne bağlı Saltuk Mahallesi'nde oturan Nuri, Rahime Çelik çiftine oğullarının şehitlik haberi polis görevlileri tarafından verildi. Acı haberi alan Çelik çiftini, yakınları teselli etmeye çalıştı. Bekar olan Bora Çelik'in cenazesi Niğde'nin Bor İlçesi'nde toprağa verilecek.

5haber.com  | AnkarA

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.