Bylock'ta Tutuklanan Polis Sayısı 99'a Çıktı (FETÖ Operasyonları)

Terör örgütü FETÖ'ye yönelik sürdürülen operasyonlarda tutuklama ve gözaltı işlemleri bugünde devam etti. İşte operasyonların özeti.

Yayınlanma:
Bylock'ta Tutuklanan Polis Sayısı 99'a Çıktı (FETÖ Operasyonları)

Ülke genelinde, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında başlatılan ve büyük bir titizlikle devam ettirilen FETÖ operasyonlarına bugünde devam edildi.

81 il genelinde devam eden FETÖ operasyonlarında örgüt üyesi oldukları belirlenen vatandaşlar hakkında işlemler yapılıyor. Bu kapsamda yapılan operasyonlar ise aşağıda verilmiştir.

Bylock Soruşturmasında Tutuklanan Polis Sayısı 99'a Yükseldi

Terör örgütü FETÖ üyeleri tarafından kullanıldığı tespit edilen ve örgüt içi yazışmaların yapıldığı Bylock uygulamasını kullandıkları tespit edilen ve bu nedenle gözaltına alınan ve aralarında türbeli birçok isminde bulunduğu 60 polisten 59'u tutuklandı. Savcılık tarafından yapılan açıklamada ise, örgüt içinde faaliyet göstermeyen bir kişinin bu programa ulaşmasının mümkün olmadığı bildirildi.

Mardin'de 10 Öğretmen Tutuklandı

Mardin'de sürdürülen operasyonlarda, Bylock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 13 öğretmenden 10'u hakkında tutuklama kararı alındı.

Tekirdağ'da 10 Avukat Gözaltına Alındı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na yönelik Tekirdağ'da devam eden operasyonlarda örgüt bağlantısı olduğu şüphesiyle 10 Avukat hakkında gözaltı kararı alındı. Haklarında gözaltı kararı alınan avukatlar, emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarla gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlar, işlemlerinin yapılması ve ifadelerinin alınması için Emniyete götürüldü.

Isparta'da 7 İşadamı Gözaltına Alındı

Isparta'da devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında yapılan incelemeler sonucu 7 işadamının örgüt ile bağlantısı tespit edildi. Şüpheli işadamları, emniyet ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Osmaniye'de 31 Kişi Tutuklandı

Osmaniye'de sürdürülen FETÖ operasyonlarında örgüt üyesi oldukları şüphesiyle gözaltına alınan 33 kişiden 31'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.