Çalışan Annelere Müjde!! Doğum Borçlanması ile En Az 2 Yıl Erken Emeklilik Fırsatı

Çalışan annelere müjdeli haber geldi. Yapılan son dakiak açıklamasında çalışan annelere doğum borçlanması ile erken emeklilik şansı. İşte doğum borçlanması ile erken emeklilik şartları ve diğer detaylar.

Yayınlanma:
Çalışan Annelere Müjde!! Doğum Borçlanması ile En Az 2 Yıl Erken Emeklilik Fırsatı

İnternet üzerinde en çok aranan kelimelerden biri de erken emeklilik için yapılması gerekenler olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda birçok formül varken, erkekler için en bilinen formül askerlik borçlanması. Kadınlar için ise en çok öne çıkan erken emeklilik yöntemi doğum borçlanması.

Takvim Gazetesinde yer alan habere göre çalışmakta olan anneler doğum borçlanmaları ile prim kazanabiliyor. Kadınlar için doğum borçlanması, erken yaşta emekli olma fırsatı sunuluyor. Yıl ve yaş şartını tamamlamış bie annenin eğer prim borcu henüz tamamlanmamışsa, çalışan annenin prim borcunu tamamlamak için ekstradan çalışmaya ihtiyacı kalmayacak. Ancak kadınlarda doğum borçlanması, erkeklerin askerlik borçlanması gibi emeklilik yaşını geri çekmiyor.

Her Çocuk İçin 2 Yıl (720 Gün) Borçlanma)

Doğum borçlanması yapacak olan kadınlarda 3 şart aranıyor. Bunlardan ilki ve en önemlisi, çocuğun sigortalı tarihten sonra dünyaya gelmesi, ikincisi çocuğun yaşıyor olması ve doğum yapılan tarihten sonra 2 yı içinde anne adına herhangi bir prim yatmamış olması şartları aranmaktadır. Eğer çocuk vefat etmişse anne, çocuğun hayatta olduğu süre kadar borçlanmaya gidebiliyor. Doğum borçlanması ise prim yatmayan bu 2 yıllık süreyi kapsıyor.

Sigortalı Olmadan Önce Doğan Çocuklar İçin Borçlanma Talebi

Öte yandan anneler sigortalı oldukları tarihten önce doğan çocuklar için de borçlanma kapısının açılmasını istiyor. Bu konuda ise herhangi bri açıklama gelmemiş olmasına karşın beklenti yönünde bir adım atılması bekleniyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.