Çalışma Bakanlığı Müsteşarından Flaş İstihdam ve Babaanne Projesi Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, katıldığı bir programda yaptığı son dakika açıklamasında işsizliğin yüzde 5 seviyesine getirileceğini belirtirken Babaanne projesi hakkında da bilgi verdi. İşte yapılan son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Çalışma Bakanlığı Müsteşarından Flaş İstihdam ve Babaanne Projesi Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem'den gündeme ve işsizliğe ilişkin son dakika açıklamaları geldi.

Bakanlık Müsteşarı ve yanındaki heyet, çalışma hayatında başlattıkları 'milli seferberlik projesi' kapsamında Amasya’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Müsteşar Ahmet Erdem, son dönemlerde sürekli olarak yükselen işsizliği yüzde 5 seviyesine kadar düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Amasya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel tarafından karşılanan Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bakan Mehmet Müezzinoğlu tarafından 6 Ocak günü, çalışma hayatında milli seferberlik ilan edildiğini hatırlatan Müsteşar Ahmet Erdem, "Çalışma hayatının taraflarıyla görüşeceğiz. 2023 hedeflerimizi onlarla paylaşacağız. Bakanlığımızın koordinasyonunda ulusal istihdam stratejisini hayata geçirdik. Burada istihdamın yüzde 55’e yükseltilmesi, kadınların iş gücüne katılımının yüzde 41’e yükseltilmesi, aynı zamanda işsizliğinde yüzde 5’e düşürülmesini hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Torununa bakan babaanne ve anneannelere maaş verileceği belirtilen 'Büyükanne Projesi' ile ilgili soruları da yanıtlayan Bakanlık Müsteşarı Erdem, bu konuda iyi yansımalar aldıklarını belirtti. Müsteşar Ahmet Erdem, "Çok güzel yansımalar aldık. Bu babaanne, anneanne projesi önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Önümüzdeki günlerde bütün çerçevesi belli olacak ve milletimizle vatandaşlarımızla paylaşacağız" diye konuştu.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, kamu haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Amasya

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.