Can Dündar'a Suikast Girişimi Dünya Gündeminde

The Guardian gazetesi dünyada haftanın en çok ses getiren fotoğraflarını derledi. Can Dündar'a suikast girişiminde bulunan saldırganın yakalanma anı dünyada en etkileyici fotoğraflarından biri seçildi. İşte o fotoğraf

Yayınlanma:
Can Dündar'a Suikast Girişimi Dünya Gündeminde

The Guardian gazetesi dünyada haftanın en çok ses getiren fotoğraflarını derledi. Can Dündar'a suikast girişiminde bulunan saldırganın yakalanma anı dünyada en etkileyici fotoğraflarından biri seçildi.

Can Dündar suikast girişimini kim yaptı?

Saldırganın üzerinde yapılan aramada Murat Şahin adına bir kimlik çıktı. Zanlı 1976 İstanbul doğumlu evli ve sekiz yaşında bir çocuğu bulunmakta. Zanlının daha önceden de tehdit, adam yarama ve kapkapçılıktan sabıkaları bulunduğu öğrenildi. Zanlının olayda kullandığı silahın 9 mm çapında olduğu ve ruhsatsız olduğu açıklandı.

6 Mayıs 2016 tarihinde Can Dündar Mit tırlarını ifşa etmekten yargılandığı dava için Çağlayan Adliyesi'nde bulunuyordu. Dava ara verdiğinde dışarı çıkan Can Dündar'a Murat Şahin adındaki bir şahış yaklaşarak 2 el ateş etti. Can Dündar kurşunlara hedef olmaktan son anda kurtulurken olay yerinde bulunan NTV muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını kurşun sıyırarak muhabiri yaraladı.

İşte o fotoğraf;

[caption id="attachment_4355" align="aligncenter" width="670"]can-dundar-suikastini-yapan-kisi Foto: Can Erok / Cumhuriyet Gazetesi / Can Dündar'a suikast girişimi yapan zanlının teslim alınış anı[/caption]

Olay sırasında Can Dündar'ın yanında eşi ve bir CHP milletveki bulunuyordu. Saldırgana sarılan CHP milletvekili Muharrem Erkek olayların büyümesine engel olmuştu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.