Çanakkale Boğazı'nda Uzunlukları 170 ve 100 Metre Olan İki Gemi Çarpıştı

Çanakkale Boğazi'nın Ege Denizi giriş bölgesinde İtalyan bayraklı ve Malta bayraklı iki yük gemisi kaza yaptı.

Yayınlanma:
Çanakkale Boğazı'nda Uzunlukları 170 ve 100 Metre Olan İki Gemi Çarpıştı

Son dakika Çanakkale Boğazı'nda iki gemi çarpıştı.

Çanakkale Boğazı'nda, İtalyan bayraklı Grande Anversa isimli Ro-Ro gemisi ile Malta bayraklı Sider Capri isimli kuru yük gemisi çarpıştı. Kaza sonrası iki gemi kontroller için Karanlık Liman Mevkisi'ne demir atmak üzere Kurtarma-4 römorkörü eşliğinde çekildi.

Kaza yapan iki yük gemisinden biri olan 176 metre uzunluğundaki İtalyan Bayraklı Grande Anversa isimli Ro-Ro gemisi, İspanya'nın Valencia kentinde bulunan limandan İzmit'te bulunan Autoport Limanına doğru hareket ediyordu. Kazaya karışan bir diğer gemi ise Romanya' nın Köstence Limanı' ndan Kıbrıs Rum Kesiminde bulunan Larnaca Limanına giden 100 metre uzunluğundaki Malta bayraklı Sider Capri isimli gemi idi. Biri İtalyan diğeri, Malta bayraklı olan iki yük gemisi, bugün akşam saat 19.00 sularında Çanakkale Boğazı' nın Ege Denizi Bölgesi' nde ye alan girişi olan Kumkale mevkisi önlerinde bir birileri ile çarpıştı.

Çarpışma sonrasında, Grande Anversa isimli geminin kaptanı, telsiz kanalından Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne çarpışmayla ilgili bilgi verdi. Çarpışma sonrası gemilerden denize sızıntı olup olmadığı ve hasar bulunup bulunmadığı belirlenmek üzere bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma-4 römorkörü gönderildi.

İki gemi de kontroller için Karanlık Liman Mevkii'ne demir atmak üzere Kurtarma-4 römorkörü eşliğinde çekildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5Haber.com  | Çanakkale

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.