Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk görevinden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ceyhan Bağımsız Belediye Başkanı Alemdar Öztürk görevinden uzaklaştırıldı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk görevinden uzaklaştırıldı

Ceyhan bağımsız Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden belediye başkanı seçilen Alemdar Öztürk, eşi Hatice Kübra Öztürk'ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine getirmiş, hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Ocak ayında 'Eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak AK Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek' iddiaları ile AK Parti Disiplin Kurulu kararı ile ihraç edilen Öztürk bağımsız olarak görevine devam ediyordu.

Bakanlık kararı bu sabah polisler tarafından, Alemdar Öztürk'e makamında tebliğ edildi.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen soruşturmanın ardından görevden alınan Öztürk hakkında hazırlanan rapor İçişleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Savclığı'na gönderilerek soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı kararı ile Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile Ankara'nın Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan da haklarındaki soruşturmalar nedeniyle görevden alındı.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Adana

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.