CHP Dokunulmazlık Teklifine Evet Dedi

CHP şarşırtıcı bir şekilde milletvekillerinin dokunulmazlıkların devam etmesine evet dedi. İşte CHP'nin neden evet dediğinin analizi.

Yayınlanma:
CHP Dokunulmazlık Teklifine Evet Dedi

Hürriyet Gazetesinin Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek bir analiz kaleme aldı. Analize göre 'Hayır' cevabı bekleyen CHP tabanı şoka uğradı. Detaylarıyla analizini aktaran Deniz Zeyrek'e göre toplum bir referandumu kaldıramayacak kadar agresif.

Kulislerde başta tartışılan görüşün "Kemal Kılıçdaroğlu evet demeyi tercih etti çünkü hem Ak Parti 'bakın 'hayır' diyerek diyerek HDP ile saf tuttular' diyemeyecek. Hem de CHP'li vekiller gizli oylamada istedikleri tavrı gösterecek ve böylece 367 sayısı bulunamazsa 'Fire bizden değil AK Parti'den kaynaklanmış da olabilir' diyecekler" olduğunu söyleyen Deniz Zeyrek, CHP destek vermezse Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "CHP bölücülerle saf tuttu, yargıya hesap vermekten kaçtı" propagandasına maruz kalacaktı.

CHP'nin destek vermesi durumunda ise zaten evet sonucu çıkacak olan bir referanduma gerek kalmayacağını belirten Zeyrek, referanduma gidilmemesi durumunda Cumhurbaşkanına başkanlık referandumu öncesi altyapı hazırlama fırsatının yok edileceğini belirtti.

Bazı CHP'lilerin "Evet" kararını "Şantaja teslim olmak" şeklinde yorumladığını anlatan Ankara temsilcisi, CHP liderinin bugün partisiyle kapalı oturum yapacağını ve ihtimalleri partisine anlatacağını yazdı. Deniz Zeyrek'e göre Kemal Kılıçtaroğlu "Teklif 367’den fazla oyla kabul edilmeli. Türkiye bu gerilim ortamında böyle bir referandumu kaldıramaz" şeklinde konuçma ihtimali yüksek.

Analizin tamamını; "hurriyet.com.tr" adresinden okuyabilirsiniz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.