CHP ve Ak Parti Meclis Başkanının Davetine Cevap Verdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın "Komisyona dönün" çağrısını meclisin iki büyük partisi yanıtladı.Bugün öğleden sonra CHP'nin verdiği yanıt olumsuz olurken akşam saatlerinde Ak Parti'nin...

Yayınlanma:
CHP ve Ak Parti Meclis Başkanının Davetine Cevap Verdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın "Komisyona dönün" çağrısını meclisin iki büyük partisi yanıtladı.

Bugün öğleden sonra CHP'nin verdiği yanıt olumsuz olurken akşam saatlerinde Ak Parti'nin verdiği yanıt ise şartlı olumluydu.

CHP, "önceliği başkanlık sistemi olan bir komisyona katılmamız değil" vurgusu yaparken Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül "önceliğin halk olması"na vurgu yaptı.

Başbakan Davutoğlu'nun şahsen kaleme aldığı Ak Parti'nin mektubunda ise "hemen komisyonun başında önşart ve dayatmalarla CHP'nin komisyonu ipotek altına alma gayretinden" bahsedilirken "komisyona katılan partilerin herhangi bir önkoşul ve dayatmalarına mağruz kalmamak şartıyla" olumlu yanıt verdi.

Anayasa komisyonu üçüncü toplantısından itibaren devrilmişti. Komisyondan çekilen CHP, komisyonun ismini "Darbe Hukukundan Arındırma Komisyonu" olarak önermiş ve bu önerisi kabul görmemişti.

Komisyonun kurulması durumunda görüşülen maddeler meclisten oylamayla geçirilecek. Yeni Anayasa taslağındaki maddelerin tek tek mi yoksa paket halinde mi meclisin oylamasına sunulacağına da yine komisyon karar verecek.

Taslağın meclisten 330 oy alması halinde referanduma gidilecek, 376 oy alması durumunda ise doğrudan kabul edilebilecek. CHP'nin red oyu kullanması durumunda doğrudan kabul edilemiyor ancak referanduma gidebiliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.